Connect with us

technokrata

Újabb online videón fenyegették meg Németországot

Dotkom

Újabb online videón fenyegették meg Németországot

A militáns iszlámista Al-Kaida csoport újból online videón fenyegette meg támadásokkal Németországot, mivel csapatokat küldött Afganisztánba.

A német belügyminisztérium a videón a csoport “hírnökét”, a német-marokkói Bekkay Harrach-ot ismerték fel, aki már a korábbi, múlt hét pénteken kiadott videón is szerepelt.

A német média szerint 32 éves Harrach maszkot viselt a legutóbbi felvételen, míg a korábbin, melyet személyesen Angela Merkel német kancellárhoz intézett, frissen borotvált volt, öltönyt és nyakkendőt viselt. Akkor a kancellárt azzal fenyegette meg, hogy a szeptember 27-i szövetségi választásokat követően számíthatnak terrorista támadásokra.

Egy demokráciában csakis az emberek rendelhetik haza a katonákat – közölte Harrach az első videón. Ha a németek a háború folytatása mellett döntenek, akkor a saját maguk felett ítélkeznek, és mindenki számára világossá válik, hogy a demokráciában a polgárok nem ártatlanok.

A fenyegetéseket követően Németországban megszigorították a reptereken és vasútállomásokon a biztonsági ellenőrzéseket. A jelenlegi ötpárti Bundestag alsó házából mindössze egyetlen párt, a szélsőbaloldali Linke követeli az Afganisztánban állomásozó csapatok azonnali kivonását, írja a Reuters.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin