Connect with us

Hirdetés

technokrata

Trösztellenes perek elé néznek az LCD-gyártók

Dotkom

Trösztellenes perek elé néznek az LCD-gyártók

Az EU versenyhatósága piacellenes magatartással vádolja a Royal Philips Electronics NV-t és az LG Display-t, a folyadékkristályos képernyők árfixálása miatt, jelentette be a Philips hétfőn.

A cég nyomatékosan tagadja a vádakat, ami szerint a koreai LG-vel közösen árkartellt létrehozásáért felelősek. A Philips márciusban adta el maradék LG Display részesedését. Az Európai Bizottság nem nevezte meg az összes megvádolt céget, de a közleményük szerint számos PC, laptop, mobiltelefon, digitális fényképezőgép, és kézikészülék kijelző gyártó szerepel a listán.

A vizsgálatot 2006-ban indították, egy időben az amerikai hatóságokkal. Ezeket később dél-koreai és japán vizsgálatok követték. Az Egyesült Államokban az LG, a Sharp, a Chunghwa Picture Tubes, és a Hitachi Displays is bűnösnek bizonyult, és körülbelül 600 millió dollárt kellett fizetniük az árak összehangolásáért, írja a Yahoo! News.

Az Európai Unió súlyos bírságokkal fenyegeti a kartellbe tömörülő cégeket, ami akár a szabályokat megszegő minden egyes évre nézve a cég forgalmának 10 százalékát is elérheti. A világ LCD piacának értéke 70 milliárd dollár.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés