Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tesztelhető az Opera 10

Dotkom

Tesztelhető az Opera 10

Megjelentette az első tesztverzióját az Opera 10 böngészőnek a szoftvert készítő norvég cég. A fejlesztők ígérete szerint erőforrás-igényes honlapokat az elődjénél negyven százalékkal gyorsabban tölti majd le a böngésző új verziója.

A hasonló szoftverek fejlesztőihez hasonlóan az Opera készítői is a világ leggyorsabb böngészőjének tartják a saját terméküket. A cég közleménye szerint ráadásul az erőforrás-igényes honlapokon, mint amilyen például a Gmail, vagy a Facebook az Opera új verziója negyven százalékkal gyorsabb lesz, mint az előző.

Az Opera 10 a megjelenésében is különbözik majd az elődjétől és számos más újdonságot is kipróbálhatnak a felhasználói. Az új verzióban például az eddigieknél nagyobb keresőmezőben, összetett kereséseket is indíthatunk majd a böngészőből az általunk beállított oldalakon, és jelentősen átalakították a szoftver speed dial (máshol kedvencek) funkciójának a működését is.

Az Opera a harmadik legnépszerűbb böngészőnek számít az Internet Explorer és a Firefox mögött, de a felhasználóinak a száma jelentősen elmarad a két vezető szoftverétől. A StatCounter elemzőcég felmérése szerint az internet forgalmának a hatvan százaléka zajlik az Exploreren, harminc a Firefoxon keresztül, míg az Opera a forgalom négy százalékát tudhatja magáénak, nem sokkal megelőzve az Apple vagy a Google böngészőjét. Az Opera böngésző a mobiltelefonokon sokkal elterjedtebb, mint a személyi számítógépeken.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés