Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szerelmi bánat ellen kémprogram

Dotkom

Szerelmi bánat ellen kémprogram

Bűnösnek vallotta magát a 38 éves Scott Graham, akit a szövetségi hatóságok egy kórház teljes informatikai infrastruktúrájának fertőzésével vádolnak.

Az Ohio állambeli férfi még 2008-ban vásárolt 115 dollárért egy SpyAgent nevű kémprogramot, amellyel egy volt barátnőjének számítógépes tevékenységét szerette volna megfigyelni. A vád szerint a férfi a kémprogramot a barátnője Yahoo-s email címére küldte, aki azonban nem otthon, hanem munkahelyén, az Akron Gyerekkorház szívsebészeti osztályán nyitotta meg.

Arról a vád nem szól, hogy a nő miért telepítette a kémprogramot, ám valószínű, hogy a SpyAgentet Graham hasznos szoftvernek tüntette fel, és a nő bizalmát kihasználva kérte meg a futtatására. A férfi a kémprogramnak hála több mint ezer képernyőképet kapott a kórházból, köztük 62 beteg bizalmas adatait, egészségügyi beavatkozások leírásait, diagnózisokat, ráadásul négy kórházi dolgozó személyes emailjeit és pénzügyi műveleteit is nyomon követhette. Graham beismerte bűnösségét és 33.000 dollár kártérítést fizetett a kórháznak, a bíróság azonban akár öt év börtönt is kiszabhat büntetésül.

Graham ügyvédje, Ian Friedman szerint ügyfele magas árat fizet azért, hogy megtanulja: az internetes hirdetéseknek nem mindig kell hinni, és egy kémprogram magán célokra történő használata is rendkívül rosszul sülhet el. Ugyanakkor az is kérdés, hogy a kórház rendszergazdái miért nem vették észre a kémprogram települését és működését. “Az eset súlyos biztonsági hiányosságokat tár fel a kórházban, de valójában a biztonsági helyzetük nem sokban különbözik a vállalatok 99%-ától.” – világít rá a kémprogramok kockázatára Eric Howes, a Sunbelt kutatási igazgatója és a SunbeltLabs vezetője.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés