Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sidewiki: Bármilyen oldalt kommentelhetünk

Dotkom

Sidewiki: Bármilyen oldalt kommentelhetünk

A Google Toolbar egyik funkcióját, a Sidewikit bármilyen weboldalon aktiválni lehet, a felhasználók pedig hozzászólhatnak és megjegyzést írhatnak a website-hoz. Jelenleg csak a Firefox-on és az Internet Exploreren érhető el a kiegészítő, a Google saját böngészőjén, a Chrome-on majd a közeljövőben válik elérhetővé.

A megjegyzéseket a többi, Sidewikit használó látogató is láthatja, akik szintén hozzászólásokat hagyhatnak maguk után, hozzászólások és megjegyzések csakis a bejegyzést készítő számára hozzáférhetők, a Wikipedia online enciklopédiával ellentétben.

A Google a leghasznosabb hozzászólásokat a rangsorolja az olvasói visszajelzések és a szerző korábbi hozzászólásainak mérlegelésével. A Google blogon megjelent post szerint az alkalmazás használatával felhasználók hasznos tanácsokat és tippeket adhatnak bármilyen weboldalhoz, írja a Telegraph.

Az amerikai trend-setter technológiai bloggerek megosztottak az alkalmazás használatát illetően, legtöbben a nemtetszésüknek adtak hangot. Az Ars Technica szerint kérdéses, hogy a szolgáltatás valóban értékes lesz-e. Jeff Jarvis technofil szakértő, a What would Google do? (Mit csinálna a Google?) könyv szerzője szerint a Google ezzel a szolgáltatással megfosztja a bloggereket saját oldaluk értékétől.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés