Connect with us

Hirdetés

technokrata

RFID-technológiával ellátott check-in automaták a Lufthansánál

Dotkom

RFID-technológiával ellátott check-in automaták a Lufthansánál

Tovább egyszerűsödik a Lufthansa utasok beszállása a repülőgépekbe: 2009. február 18-tól Európa-szerte mintegy 300 új check-in automatát helyez üzembe a német légitársaság.

Elsőként a két nagy gyűjtőterminálon, Frankfurtban és Münchenben, valamint a Lufthansa Italia állomáshelyén, Milánóban helyezik üzembe az új berendezéseket, április végére pedig az összes automata cseréje lezajlik majd. Az új terminálok a korábbinál modernebb külalakkal, megnövelt képernyővel és világelsőként egy rádiófrekvenciás azonosító (RFID) rendszerrel egybekötött kártya- és útlevélolvasóval rendelkeznek.

Az új megoldásnak köszönhetően az utasok gyorsan és rugalmasan intézhetik beszállásukat, illetve adhatják fel poggyászukat, ehhez mindössze egy megfelelő azonosító okmányra (személyi igazolványra, vagy útlevélre) van szükségük. A gép beolvassa az okmányt, majd az utas feladhatja a poggyászát, illetve a járatszám, a célállomás, vagy a foglalási kód megadásával kinyomtathatja beszállókártyáját. A PayPass funkcióval ellátott Miles & More-hitelkártyával rendelkező utasoknak ezentúl pedig elég a kártyát az automata szkennerre helyezniük, így azonnal megtörténik az azonosítás.

Miután az utas bejelentkezett és feladta poggyászát, a beszállókártyán található kétdimenziós vonalkódot elég ráhelyeznie a szkennerre, s máris a Check-in menüben találhatja magát, amelyben változtatásokat hajthat végre – például másik ülést foglalhat magának. Az új automaták ráadásul arra is képesek, hogy rögzítsék a számos hatóság által előírt APIS (Advance Passenger Information System – Kiterjesztett Utasinformációs Rendszer) adatokat a gép indulása előtt. Az utasoknak mindössze ki kell választaniuk ezt az opciót a menüben és a szkenner elé kell tartaniuk az azonosító okmányt.

A Lufthansa világszerte az első légitársaság, amely RFID-technológiával ellátott check-in automatákat helyez üzembe, s ezzel ismét úttörő szerepet vállal fel, hiszen a német légitársaság volt az első a 90-es évek elején, amely check-in automatái révén ügyfelei számára lehetővé tette a gyors és kényelmes beszállást, illetve poggyászfeladást.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés