Connect with us

Hirdetés

technokrata

Quake Live, a böngészős játékok új generációja

Dotkom

Quake Live, a böngészős játékok új generációja

Az eredeti Quake III új változatban került kiadásra, a böngészőből játszhatunk vele, a béta verzió tesztelése kedden indult.

A játékot a böngészőben tudjuk futtatni egy plug-in telepítése után. A játék ingyenes lesz, az id Software reklámokból fogja fenntartani az oldalt. Michael French, a Develop magazin főszerkesztője szerint teljesen érthető, hogy az id új terepen próbálja ki szellemi tulajdonát.

A cég nem az első, amelyik böngészős verzióját adja ki korábbi játékainak. De a Quake az első igazán népszerű klasszikus PC játék, ami megjelenik ezen a piacon is.

A böngészős játékok ugyanakkor még nem képesek helyettesíteni a normál játékokat, de a játékipar figyelni fog a Quake Live-ra, mondta el Mr. French. A sokjátékos online szerepjátékok, vagyis MMORPG-k (massively multiplayer online role playing game) számára egy vonzó terület lehet a jövőben.

Aki a játékot ki szeretné próbálni, annak fel kell készülnie a sorbaállásra is, amivel a cég a szerver túlterhelését próbálja elkerülni. Majd ha ezen, és a plug-in telepítésén túl vagyunk, akkor még egy kötelező 10 percet kell lejátszani a gép ellen, hogy felmérje tudásunkat. Ezt követően kezdődhet a lövöldözés a felhasználók ellen. Sajnos nekünk többszöri kísérletre se sikerült ez a lépés, a szerver nem válaszolt.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés