Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nemzeti Digitális Közmű a láthatáron

Dotkom

Nemzeti Digitális Közmű a láthatáron

2009. január 26-án a Miniszterelnöki Hivatal Infokommunikációs Államtitkársága, valamint a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztési Intézet a hazai tudományos, innovációs és felsőoktatási élet prominens tagjainak részvételével konferenciát rendezett “Mi a Nemzeti Digitális Közmű?” címmel.

Az elmúlt időszakban lezajló gyors informatikai és infokommunikációs technológiai fejlődés során a közigazgatás, az egészségügy, az oktatás, a kutatás-fejlesztés, a média nagy mennyiségű digitális adatot hozott létre és tett hozzáférhetővé az állampolgárok, intézmények és vállalkozások számára.

Hazánk versenyképességének fenntartásához és az esélyegyenlőség megteremtéséhez ezért elengedhetetlen egy olyan infrastruktúra létrehozása, amely mindenki számára elérhető, interaktív, teljes körű kommunikációs hozzáférést biztosít.

A Nemzeti Digitális Közmű program eszköze az állam által előkészített jövőt álló, homogén és integrált optikai gerinc- és felhordó hálózat, minden település maradéktalan elérésével.

A Nemzeti Digitális Közmű, mint a legkorszerűbb infokommunikációs infrastruktúra a Magyarországon rendelkezésre álló humán erőforrásokkal együtt ismételten piacképessé teheti hazánkat Európa és a világ számára. Megteremtheti az oktatási és kutatás-fejlesztési kommunikációs infrastruktúra EU konform módon való, költség hatékony kialakításának lehetőségét, biztosítva ezáltal hazánk teljes értékű csatlakozását az Európai Kutatási Térséghez (ERA – European Research Area), valamint lehetővé téve az érintett kör intézményeinek részvételét az európai programokban és projektekben.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés