Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nem őrzi meg adatainkat egy internetes kereső

Dotkom

Nem őrzi meg adatainkat egy internetes kereső

Egy holland internetes kereső azzal igyekszik kiemelkedni a hasonló programok közül, hogy nem tart igényt látogatóinak adataira. A kereső üzemeltetői nem őrzik meg a látogatók IP-címét és a süti fájlokat sem tárolják – írja az SG.hu.

Az ixquick.com keresőoldalon jól látható a szlogen, miszerint itt egyetlen IP-címet, illetve egyéb adatot sem tárolnak el jövőbeni felhasználás céljából. Ez meglehetősen apró és jelentéktelen változtatásnak tűnik, a portál azonban ezzel a lépéssel valóban kiemelkedik a vetélytársak mezőnyéből, hiszen elsőként mondtak le az adatok megtartásáról, miközben minden más kereső esetében bele kell nyugodnunk a böngészés során használt adatok eltárolásába.

A portál korábban 48 órán keresztül őrizte meg a fenti adatokat, ám az idei adatvédelmi nap alkalmából változtattak politikájukon és a jövőben semmilyen információra nem tartanak igényt a felhasználók részéről. Indoklásuk szerint megértik, hogy a felhasználók a keresések során is ragaszkodnak jogaikhoz, a világhálón végrehajtott kutatások során pedig gyakorlatilag legféltettebb titkainkat osztják meg az adott portállal és annak üzemeltetőivel. Éppen ezért (és nyilván a látogatottság növelése érdekében) úgy döntöttek, hogy lemondanak az adattárolási megoldások alkalmazásáról – derül ki az SG.hu informatikai hírmagazin cikkéből.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés