Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megtalálták volna az elsüllyedt Atlantiszt?

Dotkom

Megtalálták volna az elsüllyedt Atlantiszt?

Bernie Bamford angol repülőgép tervező mérnök állítása szerint az elsüllyedt Atlantisz várost találta meg Afrika nyugati partjainál a Google Earth új, víz alatti keresőjével.

A Google cáfolta a hírt, miszerint az elsüllyedt várost találta volna meg a mérnök, sokkal inkább óceánfenék-kutatók által hátrahagyott nyomokat fedezett fel.

Valóban igaz az, hogy számos új felfedezés köthető a Google Earth-höz – írja a Google közleményében -, ám ebben az esetben, amit a felhasználók Atlantisznak gondolnak nem más, mint kutatóhajók szonárjai által hátrahagyott nyomok. A keresőcég állításai azonban nem tántorítják el a közösségi oldalak felhasználót, hogy a különböző közösségi oldalakon megvitassák az esetet, írja a New York Times.

A Google Earth már népszerűvé tett egy 130 ezer négyzetkilométeres lakatlan szigetet az Adriai tengeren. Egy amerikai kincsvadász egy elsüllyedt hajót talált meg a Google Earth segítségével, ami egy népszerű műholdas képet adó program. A rakomány összesen 3 milliárd dollárt ér. A svájci rendőrség a Google Earth segítségével azonosította a két farmernek a földjét, akiktől 1,1 tonna marihuánát foglaltak le, aminek az értéke hozzávetőlegesen 550 000 euró.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés