Connect with us

technokrata

Meghódítja Európát a Samsung alkalmazás-boltja

Dotkom

Meghódítja Európát a Samsung alkalmazás-boltja

A Samsung még ebben a negyedévben tervezi megnyitni európai mobilalkalmazás-boltját. A Dél-koreai gyártó már megnyitotta első európai alkalmazás-boltját az Egyesült Királyságban, melynek elérhetőségét kiterjeszti majd az egész kontinensre – közölte a gyártó.

A Samsung a Nokia és az Apple sikerein felbuzdulva döntött a bolt nyitásáról. A jövőben azonban nem csak a telefongyártók, hanem a mobilszolgáltatók is tervezik online boltok nyitását, például az amerikai Verizon és a China Mobile, vagy a Google, mely Android Market néven már el is indította saját alkalmazás-boltját az Android-alapú telefonok számára.

A Microsoft szintén a héten jelentette be saját alkalmazás-boltjának megnyitását a fejlesztők számára. Már fogadják az ajánlásokat a szoftverboltjában, a világ 29 országából, és díjakat ígér a legtöbb letöltést generáló alkalmazás fejlesztőjének – közölte Todd Brix, a Windows Mobil piactér vezetője. A fejlesztőknek 10 napot kell majd átlagosan várni az elfogadásra, írja a Yahoo.

A fejlesztők saját marketing terveiket is csatolhatják az alkalmazásukhoz, melyek értékesítéséből ők is részesülnek. A piactéren vásárlók PC-ikre és mobiljukra is letölthetik az alkalmazásokat, többféle fizetési módot is igénybe vehetnek és pénz visszafizetési garancia is van – közölte Brix. Majd hozzátette, hogy legalább 30 millió ember érintett, ekkora ugyanis a Windows mobile felhasználói bázisa.

A Samsung is megnyitja saját, a fejlesztők számára készített portálját, ahová feltölthetik Windows Mobile vagy Symbian rendszerekre írt alkalmazásaikat. Az angol béta site fizetős és ingyenes alkalmazásokat is kínál, a két legnépszerűbb alkalmazás egyike a Windows Mobile-t használó telefont a számítógéppel szinkronizálja, a másik pedig egy Symbian alapú videolejátszó.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin