Connect with us

Hirdetés

technokrata

Meghódítja Európát a Samsung alkalmazás-boltja

Dotkom

Meghódítja Európát a Samsung alkalmazás-boltja

A Samsung még ebben a negyedévben tervezi megnyitni európai mobilalkalmazás-boltját. A Dél-koreai gyártó már megnyitotta első európai alkalmazás-boltját az Egyesült Királyságban, melynek elérhetőségét kiterjeszti majd az egész kontinensre – közölte a gyártó.

A Samsung a Nokia és az Apple sikerein felbuzdulva döntött a bolt nyitásáról. A jövőben azonban nem csak a telefongyártók, hanem a mobilszolgáltatók is tervezik online boltok nyitását, például az amerikai Verizon és a China Mobile, vagy a Google, mely Android Market néven már el is indította saját alkalmazás-boltját az Android-alapú telefonok számára.

A Microsoft szintén a héten jelentette be saját alkalmazás-boltjának megnyitását a fejlesztők számára. Már fogadják az ajánlásokat a szoftverboltjában, a világ 29 országából, és díjakat ígér a legtöbb letöltést generáló alkalmazás fejlesztőjének – közölte Todd Brix, a Windows Mobil piactér vezetője. A fejlesztőknek 10 napot kell majd átlagosan várni az elfogadásra, írja a Yahoo.

A fejlesztők saját marketing terveiket is csatolhatják az alkalmazásukhoz, melyek értékesítéséből ők is részesülnek. A piactéren vásárlók PC-ikre és mobiljukra is letölthetik az alkalmazásokat, többféle fizetési módot is igénybe vehetnek és pénz visszafizetési garancia is van – közölte Brix. Majd hozzátette, hogy legalább 30 millió ember érintett, ekkora ugyanis a Windows mobile felhasználói bázisa.

A Samsung is megnyitja saját, a fejlesztők számára készített portálját, ahová feltölthetik Windows Mobile vagy Symbian rendszerekre írt alkalmazásaikat. Az angol béta site fizetős és ingyenes alkalmazásokat is kínál, a két legnépszerűbb alkalmazás egyike a Windows Mobile-t használó telefont a számítógéppel szinkronizálja, a másik pedig egy Symbian alapú videolejátszó.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés