Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megérkezett a Silverlight 2 klón Linuxra

Dotkom

Megérkezett a Silverlight 2 klón Linuxra

A Novell által szponzorált Mono Project munkatársai bejelentették a Moonlight 2 bétaverzióját. Ez a platform az első és eddig egyetlen olyan nyílt forráskódú projekt, amely a Linux-felhasználók számára hozzáférést biztosít a Microsoft Silverlight tartalomhoz. A Moonlight 2 a Microsoft Silverlight 2 Linux-alapú megfelelőjeként platformot biztosít a Silverlight és a Windows Media tartalmak Linux rendszeren történő megjelenítéséhez és használatához.

A Moonlight 2 bétaverziója új, továbbfejlesztett funkciókkal bővült az első változathoz képest, például támogatja a folyamatosan letöltődő (streaming) video- és audiotartalmak lejátszást. Ez a szolgáltatás a felhasználó internetkapcsolatának sebességétől függően biztosítja a multimédia tartalmak gyorsabb letöltését. A Moonlight 2 platform a Mono futásidejű funkcióit is tartalmazza, amely 300-szor gyorsabb a legújabb JavaScript motornál, így jobb teljesítményt biztosít a felhasználók számára. Ezekkel az új funkciókkal a fejlesztők számos programozási nyelven – többek között C#, Ruby, Python és JavaScript nyelveken – készíthetnek internetes alkalmazásokat Linux-alapú rendszerekre.

A Moonlight 1.0-hoz hasonlóan az új verzió is a Novell és a Microsoft által 2007 szeptemberében bejelentett műszaki együttműködés része. A Microsoft hozzáférést biztosít a Novell számára a Silverlight tesztcsomagokhoz, a Novell felhasználóinak pedig ingyenesen elérhetővé teszi a Microsoft Media Pack jogtiszta video- és audiokodekjeit a Moonlight platformon keresztül. Az LGPL v2 licenccel közzétett Novell Moonlight minden nagyobb Linux disztribúcióhoz, így az openSUSE, a Novell SUSE Linux Enterprise, a Fedora és az Ubuntu rendszerekhez is elérhető.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés