Connect with us

technokrata

Megérkezett a Silverlight 2 klón Linuxra

Dotkom

Megérkezett a Silverlight 2 klón Linuxra

A Novell által szponzorált Mono Project munkatársai bejelentették a Moonlight 2 bétaverzióját. Ez a platform az első és eddig egyetlen olyan nyílt forráskódú projekt, amely a Linux-felhasználók számára hozzáférést biztosít a Microsoft Silverlight tartalomhoz. A Moonlight 2 a Microsoft Silverlight 2 Linux-alapú megfelelőjeként platformot biztosít a Silverlight és a Windows Media tartalmak Linux rendszeren történő megjelenítéséhez és használatához.

A Moonlight 2 bétaverziója új, továbbfejlesztett funkciókkal bővült az első változathoz képest, például támogatja a folyamatosan letöltődő (streaming) video- és audiotartalmak lejátszást. Ez a szolgáltatás a felhasználó internetkapcsolatának sebességétől függően biztosítja a multimédia tartalmak gyorsabb letöltését. A Moonlight 2 platform a Mono futásidejű funkcióit is tartalmazza, amely 300-szor gyorsabb a legújabb JavaScript motornál, így jobb teljesítményt biztosít a felhasználók számára. Ezekkel az új funkciókkal a fejlesztők számos programozási nyelven – többek között C#, Ruby, Python és JavaScript nyelveken – készíthetnek internetes alkalmazásokat Linux-alapú rendszerekre.

A Moonlight 1.0-hoz hasonlóan az új verzió is a Novell és a Microsoft által 2007 szeptemberében bejelentett műszaki együttműködés része. A Microsoft hozzáférést biztosít a Novell számára a Silverlight tesztcsomagokhoz, a Novell felhasználóinak pedig ingyenesen elérhetővé teszi a Microsoft Media Pack jogtiszta video- és audiokodekjeit a Moonlight platformon keresztül. Az LGPL v2 licenccel közzétett Novell Moonlight minden nagyobb Linux disztribúcióhoz, így az openSUSE, a Novell SUSE Linux Enterprise, a Fedora és az Ubuntu rendszerekhez is elérhető.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
honor

SmartPhone

A Honor 9X Pro már elérhető Magyarországon

2020. szeptember 16. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin