Connect with us

Hirdetés

technokrata

Még több pénzt tervez a Microsoft a Bingre fordítani

Dotkom

Még több pénzt tervez a Microsoft a Bingre fordítani

A szoftveróriás szándékai szerint akár nyereségének akár 10 százalékát is a kereső üzletágba forgatná vissza az elkövetkezendő öt évben, derült ki Steve Ballmer vezérigazgató csütörtöki bejelentéséből.

A Microsoft többnyire veszteséges online szolgáltatásai között üdítő volt a cég számára a Bing kezdeti eredményei, sikeresen hódított el piacot riválisaitól. Az előző negyedévben az online divízió 575 millió dollár veszteséget okozott a cégnek. A cég részesedése a Bing bemutatása előtt 9,1 százalék volt, a megjelenés hetén, június 1-e és 5-e között 11,3 százalék, és az azt követő héten 12,1 százalékát szolgálta ki az amerikai piacnak, írta meg a Reuters.

Ballmer elmondta, hogy az elkövetkezendő öt évben akár nyereségük 5-10 százalékát is hajlandóak a keresési üzletágra fordítani, és szerinte ez megtérülhet. “A 8-ból nem lesz hirtelen 80 százalék, türelemre van szükség. Éveken keresztül fektettünk be az Xboxba, és már szép nyereséget termel”, tette hozzá.

A cég nyeresége 4,4 milliárd dollár volt az előző negyedévben, ami az jelente, hogy akár 1,8 milliárd dollárt is költhetnek évente a Bing fejlesztésére. Az persze nem lehet tudni, hogy eddig mennyi pénzt fordított a Microsoft erre a projektre. A szoftveróriás sokat késlekedett a piacra való belépéssel, és ma már Steve Ballmer is úgy tűnik, hogy megbánta a kivárást. “Ha valamilyen dolgot megváltoztathatnánk a cégnél, akkor hamarabb elkezdtünk volna a kereséssel foglalkozni”, mondta el a vezérigazgató.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés