Connect with us

Hirdetés

technokrata

Letölthető a zöld tárca oktatócsomagja

Dotkom

Letölthető a zöld tárca oktatócsomagja

Oláh Lajos környezetvédelmi és vízügyi államtitkár kezdeményezésére a Vizes Élőhelyek Világnapja alkalmából tartott rendezvényen, Pilisszentivánon mutatták be a zöld tárca legújabb, óvodásoknak és iskolásoknak szóló környezeti nevelési oktatócsomagját.

A program pedagógusoknak nyújt segítséget környezet- és természetvédelmi, energiatakarékossági, illetve állatvédelmi témájú interaktív foglalkozások megtartásához. A dokumentumok ingyenesen letölthetők a minisztérium honlapjáról.

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság Szénások Európa Diplomás Terület Látogatóközpontjában a Vizes Élőhelyek Világnapja alkalmából rendezett ünnepségen pilisszentiváni diákok közreműködésével mutatta be a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium és a Környezeti Nevelési Egyesület új, óvodásoknak és iskolásoknak szóló környezeti nevelési oktató- és programcsomagját, amely négy korosztály számára készült, három témában. A programcsomagot óvodapedagógusok, az oktatócsomagot pedig iskolai pedagógusok használhatják fel környezet- és természetvédelmi, energiatakarékossági, illetve állatvédelmi témájú interaktív foglalkozások megtartásához. Az anyagok ingyenesen letölthetők a http://www.kvvm.hu/index.php?pid=139&sid=164 oldalról.

A tavalyi évtől az ökoiskolák és zöld óvodák növendékei egy évben négy napon – így február 2.-án, a Vizes Élőhelyek Világnapján is – ingyen látogathatják a nemzeti parkokat. A jeles napon több hazai nemzeti park igazgatóság is szervez programokat, elsősorban iskolásoknak és óvodásoknak, olvasható a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium közleményében.

A szemléletformálásra, környezeti nevelésre és ökoturizmusra a Duna- Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság is nagy hangsúlyt fektet. A nemzeti park öt helyszínen folytat kifejezetten környezeti nevelési munkát, de a többi bemutatóhelye (Alcsúti Arborétum, Ócsai Tájház, Pál-völgyi-és Mátyás-hegyi-barlang) is a szemléletformálást szolgálja. Két látogatható barlangjában a vezetett klasszikus barlangtúrákon kívül kimondottan diákok számára szerveznek “overallos” túrákat, valamint földalatti földrajzórákat az ismeretanyag könnyebb és “testközelibb” elsajátítása érdekében.

A nemzeti parkban pedagógusok továbbképzésére is van lehetőség, a tanárok 30 órás akkreditált továbbképzésen vehetnek részt évi két alkalommal. A tanfolyam célja, hogy a résztvevők megismerkedhessenek a nemzeti park természeti és kulturális értékeivel, környezeti nevelési lehetőségeivel, hogy majd ezeket, mint tanulásszervezési kereteket, tartalmakat az oktatási-nevelési intézmények környezeti nevelési programjába, helyi tanterveibe illeszthessék.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés