Connect with us

Hirdetés

technokrata

Legálissá tenné a fájlcserét a norvég kultuszminiszter

Dotkom

Legálissá tenné a fájlcserét a norvég kultuszminiszter

A skandináv országokban jelentősen felkeltette a fájlcsere iránti érdeklődést a Pirate Bay torrentoldal ellen indított per és a lemezkiadók nemzetközi szövetségének (IFPI) egyéb akciói. A norvég kultuszminiszter azt tartaná jó megoldásnak, ha a magáncélú fájlcsere legális lenne – írja a HWSW.hu.

Bard Vegar Solhjell, a norvég oktatási és kulturális miniszter múlt héten írt blogbejegyzésében a Pirate Bay-t érintő esetekre reagálva kiállt a fájlcserélők mellett. A politikus szerint a felhasználóknak és az előadóknak együtt kellene harcolnia az új technológiák mellett, mivel a digitális terjesztés nem csupán az illegalitás melegágya, hanem tökéletes eszköz arra, hogy a gyártás, szállítás során elpazarolt anyagokat megspóroljuk, s ez a megspórolt pénz vándorolhat akár az előadók zsebébe is.

A miniszter szerint azok a szereplők, akik a technológia ellen küzdenek, nem járhatnak sikerrel, nekik kell változtatni a hozzáállásukon. Hogy mondanivalóját nyomatékosítsa, a politikus ígéretet tett arra is, hogy pártja a programjába illeszti a fájlcsere támogatását és harcolni fognak azért, hogy a magánszemélyek, nem kereskedelmi célú fájlcseréje legális lehessen – derül ki a HWSW.hu informatikai hírmagazin írásából.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés