Connect with us

Hirdetés

technokrata

Krómozza az Explorert a Google

Dotkom

Krómozza az Explorert a Google

Egy olyan kiegészítőt adott ki a Google az Internet Explorerhez, ami gyakorlatilag a saját böngészőjévé változtatja a programot.

Eszkalálódhat a böngészőháború, miután a Google egy olyan kiegészítő modult készített az Internet Explorerhez, ami a saját böngészőjéhez teszi hasonlóvá a programot. Azok IE felhasználók, akik letöltik a Chrome Frame nevű kiegészítőt, olyan mértékben növelhetik majd meg a böngészőjük sebességét és a képességeit, hogy elképzelhető, hogy rá sem ismernek majd a saját programjukra.

A kiegészítővel felturbózott Internet Explorerek a Chrome WebKit motorját használva fogják megjeleníteni a honlapokat és jóval több fejlett HTML5 funkciót használnak majd, mint amennyi a szoftverben eredetileg megtalálható. A Google munkatársai azért döntöttek a kiegészítő elkészítése mellett, mert a Microsoft nem volt hajlandó felhagyni az Internet Explorer hatos változatának a támogatásával, a nyolc éve megjelent szoftver pedig rengeteg pluszmunkát ad a fejlesztőknek, mivel a mai böngészőtől eltérő módon jeleníti meg a honlapokat.

“A fejlesztők nem engedhetik meg maguknak, hogy figyelmen kívül hagyják a hatos Internet Explorer igényeit, ezért aztán vagy arra kényszerülnek, hogy csökkentsék az alkalmazásaik képességeit, vagy pedig kerülőutakat kell kidolgozniuk. A Chrome Frame lehetőségeit kihasználva viszont olyan dolgokra is képesek lehetnek majd a webes alkalmazások, amiket korábban csak a számítógépre telepített szoftverek segítségével lehetett megoldani. Az új kiegészítő modul nyílt forráskódú lesz, és az Internet Explorer hatos, hetes és nyolcas verzióihoz lehet majd letölteni”- olvasható a Google blogján.  



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés