Connect with us

technokrata

Közeledik a Menta

Dotkom

Közeledik a Menta

Az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) 2009. szeptember 17-én és 18-án rendezi meg az IKT iparág éves szakmai konferenciáját, a MENTA-t.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a MENTA idén is túlmutat egy hagyományos konferencián, hiszen a hallgatóság aktív részvételével jelölik ki azokat az irányokat, amelyek az elkövetkező években az infokommunikációs cégek továbbfejlődésének kereteit adhatják meg. 2009 Európa-szerte az innováció és kreativitás éve.

Az innováció és kreativitás az IKT iparág fő mozgatórugói, ezért a MENTA-n is fókuszba kerülnek ezek a területek. Az előadók és a résztvevők e két fogalom mentén igyekeznek meghatározni az IKT szektor cégei előtt álló kitörési lehetőségeket. A konferencián beszélgetés zajlik Magyarország és az EU lehetséges IKT stratégiájáról, valamint a pártok IKT iparágat érintő elképzeléseiről. A MENTA előadói között szerepel többek között Dr. Hankiss Elemér, Dr. Kupa Mihály, valamint Brigit Cosgrave, a DIGITALEUROPE vezetője is.

Az informatikai cégek több mint másfél évtizedes múltra visszatekintő konferenciájának előestéjén, szeptember 16-án Varga István gazdasági miniszter üzleti vacsorán vitatja meg a gazdaság aktuális kérdéseit az IKT cégek vezetőivel.

Az idei rendezvényt Dr. Hankiss Elemér nyitja Társadalmi innováció című előadásával. Az első nap előadásai és kerekasztal-beszélgetései Magyarország és az Európai Unió IKT stratégiáját járják körül. A hazai helyzet tárgyalásához a kiindulópontot az IVSZ alkotó részvételével létrehozott, az IKT stratégiát megalapozó tanulmány ismertetése adja. A résztvevők megismerhetik a pártok IKT iparág jövőjével és a gazdaságban betöltött szerepével kapcsolatos elképzeléseit.  A kerekasztal-beszélgetésen Dr. Baja Ferenc (MSZP), Dr. Nyitrai Zsolt (FIDESZ) és Pettkó András vitatják meg nézeteiket Kürti Sándor moderálásával.

Az EU 2020-ig terjedő IKT stratégiájáról Brigit Cosgrave, az EU tagállamok IKT szakmai szövetségeinek összefogó szervezete, a DIGITALEUROPE vezetője számol be a résztvevőknek, amelyet EU-szakértőkkel folytatott beszélgetés követ.

2009 az innováció és a kreativitás éve. Ezt a két fogalmat ma gyakran a válságból való kilábalás lehetséges útjaként említik, s ezért különös jelentőséget kapnak a gazdaságban multiplikátor szerepet betöltő IKT szektorban.  A MENTA első napjának délutánján az innováció révén sikeressé vált cégek – a Thalesnano Inc, a Pont Rendszerház Kft. és a Valdeal Zrt. – esettanulmányait mutatják be.

A kreatív ötletek, az innovációs tervek megvalósításához szükséges forráslehetőségekről többek között az NFÜ, az NKTH, az ITD Hungary szakemberei és pályázatíró cégek képviselői beszélnek.

A rendezvény zárónapja gazdasági kitekintéssel és a vállalkozásfejlesztéshez hasznos információkkal szolgáló workshopokkal folytatódik, ahol mások mellett megszólal Dr. Kupa Mihály is, és előadásokat tartanak az APEH és a Pénzügyminisztérium munkatársai.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin