Connect with us

Hirdetés

technokrata

Közeledik a Menta

Dotkom

Közeledik a Menta

Az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) 2009. szeptember 17-én és 18-án rendezi meg az IKT iparág éves szakmai konferenciáját, a MENTA-t.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a MENTA idén is túlmutat egy hagyományos konferencián, hiszen a hallgatóság aktív részvételével jelölik ki azokat az irányokat, amelyek az elkövetkező években az infokommunikációs cégek továbbfejlődésének kereteit adhatják meg. 2009 Európa-szerte az innováció és kreativitás éve.

Az innováció és kreativitás az IKT iparág fő mozgatórugói, ezért a MENTA-n is fókuszba kerülnek ezek a területek. Az előadók és a résztvevők e két fogalom mentén igyekeznek meghatározni az IKT szektor cégei előtt álló kitörési lehetőségeket. A konferencián beszélgetés zajlik Magyarország és az EU lehetséges IKT stratégiájáról, valamint a pártok IKT iparágat érintő elképzeléseiről. A MENTA előadói között szerepel többek között Dr. Hankiss Elemér, Dr. Kupa Mihály, valamint Brigit Cosgrave, a DIGITALEUROPE vezetője is.

Az informatikai cégek több mint másfél évtizedes múltra visszatekintő konferenciájának előestéjén, szeptember 16-án Varga István gazdasági miniszter üzleti vacsorán vitatja meg a gazdaság aktuális kérdéseit az IKT cégek vezetőivel.

Az idei rendezvényt Dr. Hankiss Elemér nyitja Társadalmi innováció című előadásával. Az első nap előadásai és kerekasztal-beszélgetései Magyarország és az Európai Unió IKT stratégiáját járják körül. A hazai helyzet tárgyalásához a kiindulópontot az IVSZ alkotó részvételével létrehozott, az IKT stratégiát megalapozó tanulmány ismertetése adja. A résztvevők megismerhetik a pártok IKT iparág jövőjével és a gazdaságban betöltött szerepével kapcsolatos elképzeléseit.  A kerekasztal-beszélgetésen Dr. Baja Ferenc (MSZP), Dr. Nyitrai Zsolt (FIDESZ) és Pettkó András vitatják meg nézeteiket Kürti Sándor moderálásával.

Az EU 2020-ig terjedő IKT stratégiájáról Brigit Cosgrave, az EU tagállamok IKT szakmai szövetségeinek összefogó szervezete, a DIGITALEUROPE vezetője számol be a résztvevőknek, amelyet EU-szakértőkkel folytatott beszélgetés követ.

2009 az innováció és a kreativitás éve. Ezt a két fogalmat ma gyakran a válságból való kilábalás lehetséges útjaként említik, s ezért különös jelentőséget kapnak a gazdaságban multiplikátor szerepet betöltő IKT szektorban.  A MENTA első napjának délutánján az innováció révén sikeressé vált cégek – a Thalesnano Inc, a Pont Rendszerház Kft. és a Valdeal Zrt. – esettanulmányait mutatják be.

A kreatív ötletek, az innovációs tervek megvalósításához szükséges forráslehetőségekről többek között az NFÜ, az NKTH, az ITD Hungary szakemberei és pályázatíró cégek képviselői beszélnek.

A rendezvény zárónapja gazdasági kitekintéssel és a vállalkozásfejlesztéshez hasznos információkkal szolgáló workshopokkal folytatódik, ahol mások mellett megszólal Dr. Kupa Mihály is, és előadásokat tartanak az APEH és a Pénzügyminisztérium munkatársai.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés