Connect with us

Hirdetés

technokrata

Költözéssel fenyeget a Microsoft

Dotkom

Költözéssel fenyeget a Microsoft

Kevesebb embert fog alkalmazni az Egyesült Államokban a világ legnagyobb szoftvergyártója, ha az Obama adminisztráció megemeli az amerikai cégek külföldi nyereségére kivetett adókat.

Kedvezőbb adózású országokba fogja költöztetni a Microsoft az alkalmazottait, ha a kongresszus elfogadja Barack Obama az adórendszert átalakító javaslatait, állítja Steven Ballmer a szoftvercég vezérigazgatója. Obama az amerikai cégeknek a nem az Egyesült Államokból származó nyereségét adóztatná meg a jelenleginél nagyobb mértékben.

“A javaslatok rendkívül költségessé tennék az emberek alkalmazását Amerikában.  Jobban járnánk, ha fognánk a dolgozóinkat és egy kedvezőbb adózású országba vinnénk őket.” – nyilatkozta Steven Ballmer.

Az amerikai vállalatoknak nem kell a külföldön származó nyereségük legnagyobb része után adózniuk az Egyesült Államokban, ha a pénzt külföldön fektetik be, Obama ezt a kedvezményt szeretné megszüntetni, hogy belföldi befektetésekre ösztönözze a cégeket. Elemzők szerint a kormány valószínűleg azért is szeretne változtatni az adózási és kereskedelmi szabályokon, mert sok cég, így a Microsoft is az adóterheinek a csökkentésére használja ki azokat.

“A Microsoft az Egyesült Államokban fejleszti a termékeit, aminek a költségét levonja az amerikai bevételeiből, és az ír leányvállalatán keresztül értékesíti azokat. A költségeit ott vallja be, ahol magasak az adók, a profitját pedig ott, ahol alacsonyak. Ha a kormány megváltoztatná azokat a szabályokat, amik ezt lehetővé teszik, az nehéz helyzetbe hozná a céget, és arra kényszerítené, hogy valamilyen módon csökkentse a változó adószabályok miatt megnövekedett költségeit. Erre az egyik lehetőség az, ha kedvezőbb adózású országokba költöztetik a munkatársaik egy részét, ezért fenyegetnek most ezzel.”- mondta el Barry Bosworth Brookings Institution elemzőcég munkatársa a Bloomberg-nek.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés