Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kilépnek a Last.fm alapítói

Dotkom

Kilépnek a Last.fm alapítói

A Last.fm társalapítói, Felix Miller, Richard Jones, és Martin Stiksel abbahagyják munkájukat a CBS által korábban felvásárolt cégnél.

A bejelentést Felix Miller, a Last.fm vezérigazgatója tette meg a Last.fm blogon, június 10-én. “Most, hogy már két éve a CBS-en belül dolgoztunk a Last.fm-en, elérkezettnek láttuk az időt, hogy átadjuk a stafétát. Ez már az utolsó állomása az utazásnak, mely egy east-londoni szobában kezdődött 2002-ben, és a világ egyik legnagyobb médiacégének a központjába repített minket”.

A CBS 2007-ben vásárolta meg a céget 140 millió fontért, ami az addigi legnagyobb brit web 2.0-ás akvizíciónak számított. Az oldalt 2002-ben alapították, és több mint 30 millió felhasználó zenei ízlését követi nyomon. A tagoknak testre szabható rádiócsatornákat kínál, és összeköti az embereket az alapján, hogy miket ajánlanak egymásnak. Egészen a felvásárlásig küzdeniük kellett, hogy pénzügyileg talpon tudjanak maradni, írta meg a Telegraph.

Miller még leírta a bejegyzésében, hogy megtiszteltetés volt a londoni csapattal együtt dolgozni, és büszke arra amit elértek. A Last.fm felhasználóinak a száma megduplázódott az elmúlt 12 hónapban, jelenleg 27,3 millió egyedi látogatójuk van havonta. A CBS részeként nagy jövőt jósol a néhai vezérigazgató az oldalnak.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés