Connect with us

technokrata

Júniusban hallgatja meg az EU a Microsoftot

Dotkom

Júniusban hallgatja meg az EU a Microsoftot

Az Európai Unió piacszabályozó testülete következő hónapra rendelte el a Microsoft szóbeli válaszát az EU vádjaira, mi szerint böngészőjének Windows-ba építésével kihasználta piaci fölényét.

A meghallgatás június 3-tól 5-ig tart, mondta el az Európai Bizottság szóvivője, Jonathan Todd. A Microsoft itt lehetőséget fog kapni, hogy szóban is reagálhasson a vádakra, melyekre április 28-án írásban már válaszolt. Az EU végrehajtói testülete január 15-én vádolta meg a Microsoftot az EU piaci pozícióra vonatkozó szabályainak a megsértésével.

Az Internet Explorer piaci részesedése 67,4 százalék volt februárban, amit tisztes távolságból követ csak a Mozilla Alapítvány Firefox böngészője 22 százalékos globális részesedéssel. A Microsoft szerint a Bizottság akár azt is elrendelheti, hogy a fogyasztóknak kötelességük legyen választaniuk több különböző böngésző közül, amikor megvásárolnak egy számítógépet, vagy több böngészőt is elérhetővé tegyenek a gyártók a Windows-alapú számítógépeken.

Nagyobb összegű büntetésre is számíthat a szoftveróriás. A céget 899 millió euróra büntették legutóbb, mivel nem tartotta be a Bizottság korábbi döntéseit, írta meg a Reuters.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Galaxy Tab S7
galaxy a32

SmartPhone

Megérkezett a Samsung Galaxy A32 5G

2021. február 14. vasárnap
htc vive cosmos

Kütyük

HTC VIVE Fagyos Akciók

2021. február 4. csütörtök

Kütyük

Vicces és hasznos kütyük

2021. február 3. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin