Connect with us

technokrata

Jubileumi etikai díjazás

Dotkom

Jubileumi etikai díjazás

Idén tizedszerre adják át az Üzleti Etikai Díjat.

Az elismerést idén a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt., a Vodafone Magyarország Zrt., a Gödöllő Coop Zrt. ,a VirusBuster Kft. és a TEVA Gyógyszergyár Zrt. kapja. Jubileumi ünnepség keretében, tizedik alkalommal osztják ki a 2000-ben Demcsák Mária, a Piac és Profit üzleti magazin főszerkesztője, és László Ervin professzor, a Budapest Klub elnöke által közösen alapított díjat, amelyet azért hoztak létre, hogy minden évben reflektorfénybe kerüljenek azok a cégek, vállalatok, amelyek felelős gondolkodásukkal, magatartásukkal példát mutatnak. 

A két alapító a jubileumi évforduló alkalmából ünnepi tanácskozásra hívta össze az üzleti etikai díjat kapott cégeket, valamint a témát fontosnak tartó közéleti, tudományos szereplőket,  a felelős vállalati magatartás fontosságát értő szakembereket, hogy megvitassák, mit jelent a felelősség ma, a globális válságok idején, s mi az egyes ember és a gazdasági szereplők felelőssége. Szóba kerül, hogy hogyan lehet és lehet-e egyáltalán az üzleti, a társadalmi és a globális érdekeket szinkronba hozni az egyes üzleti szervezetek szintjén; hogyan lehet jobban társadalmasítani, szélesebb körűvé tenni az egyes vállalatok működését, tehát az érintettek körét kiterjeszteni; megkockáztatható-e, hogy a fontossági sorrendben a fenntarthatóságot szolgáló tettek a profitérdeknél előrébb kerüljenek?

Az ünnepi tanácskozás résztvevői felhívást kívánnak közzé tenni a hazai vállalatok vezetői számára, amely tíz pontban foglalja össze a legsürgetőbb tennivalókat annak érdekében, hogy a felelős, etikus üzleti magatartás ne csak megbeszélések témájává, hanem a mindennapok gyakorlatává váljék.

Az Üzleti Etikai Díj, amelyet az alapítókból és az előző évben díjazott vállalatok vezetőiből álló zsűri jelölés alapján ítél oda évente egy alkalommal, legalább három – 2009-ban öt – kategóriából áll. Jelölt legalább három éve működő, magyarországi székhelyű cég lehet. Idén 33 jelölt vállalatból 23-an pályáztak, amiből 22 pályázatot talált értékelhetőnek a zsűri. Közülük 10 kisvállalat, 6 multinacionális vállalat, 2 nemzeti vállalat, és négy középvállalat versenyzett a kategóriájában.

Az idei nyertesek kategóriánként:
“Nemzeti nagyvállalat” kategóriában: Fővárosi Csatornázási Művek Zrt.
“Kisvállalat” kategóriában: VirusBuster Kft.
“Középvállalat” kategóriában: Gödöllő Coop Zrt.
“Multinacionális vállalat” kategóriában: TEVA Gyógyszergyár Zrt.
A zsűri Különdíjasa: Vodafone Magyarország Zrt.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin