Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ismét halasztást kért a Microsoft a trösztellenes eljárás során

Dotkom

Ismét halasztást kért a Microsoft a trösztellenes eljárás során

Egy hét haladékot adott az Európai Unió trösztellenes hatósága az amerikai szoftvercégnek, hogy megvédje magát a versenyellenes magatartás vádjával szemben. Az Európai Bizottság szerint az Internet Explorer beépítése a Windows operációs rendszerekbe korlátozza a szabad versenyt.

Az Opera szoftver cég képviselői több mint egy éve tettek panaszt az Európai Bizottságnál a Microsoft ellen, mivel szerintük az amerikai vállalat böngészőjének beépítése az operációs rendszerébe korlátozza a fogyasztók szabad választását a termékek között. Az Opera beadványához később a Mozilla és a Google is csatlakozott. Az Európai Bizottság közel egyéves vizsgálata az Opera-nak adott igazat, és megállapították, hogy a Microsoft a piacvezető szerepét a szabad verseny korlátozására használta és hátráltatja az innovációt. Az unió végrehajtó szerve ezután eljárást indított a Microsoft ellen.

Az eljárás során az amerikai szoftvercégnek jövő hét keddig lett volna ideje arra, hogy megvédje az álláspontját a versenyellenes vádakkal szemben, azonban halasztást kért a védelem kidolgozására, az eljárás során másodszor. Az EU végül egy hét haladékot adott a Microsoft-nak, a halaszást okairól az Európai Bizottság szóvivője nem nyilatkozott. Az unió trösztellenes hatósága kötelezheti a Microsoftot arra, hogy több böngészőt is építsen az Európában forgalmazott Windows operációs rendszereibe, és tetemes bírságot is kiróhat az amerikai cégre.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés