Connect with us

Hirdetés

technokrata

Interaktív asztal általános iskolák számára

Dotkom

Interaktív asztal általános iskolák számára

A SMART Technologies bemutatta a SMART Interaktív Asztalt, ami egy újszerű, érintőképernyővel rendelkező foglalkoztató eszköz, amelyet kimondottan óvódás, illetve elsőtől hatodik osztályos tanulók (4-től 11 éves korig) számára fejlesztettek ki.

Az új termék lényegében egy élénk színű asztal, amelyen tanulók egész csoportja egyszerre tud interaktív tartalmakat kezelni egy érintésérzékeny felület segítségével. A diákok, akik az új eszköz segítségével már oldhattak meg együtt feladatokat, játszhattak oktatási célú játékokat, vagy végezhettek problémamegoldó feladatokat egy interaktív tanóra keretében, úgy vélik, hogy az interaktív tanulóasztal szórakoztató és könnyen kezelhető, tanáraik pedig hatékony oktatási eszköznek találják azt.

A SMART Interaktív Asztal használata során igazi élményt biztosít a tanulócsoportok számára, hiszen a diákok különböző tárgyakat választhatnak ki és mozgathatnak a képernyőn, valamint egyszerre többen rajzolhatnak vagy írhatnak rá, illetve egymással együttműködve válaszolhatnak meg előre beprogramozott kérdéseket. Az interaktív fejlesztőközpont kiváló kiegészítője lehet a SMART Board interaktív táblák kínálta oktatási lehetőségeknek. A tanár többek között új fogalmat mutathat be az interaktív táblán, majd a tanulók kis csoportokban tovább tanulmányozhatják azt az interaktív eszközön.

Az asztal érintéstechnológiája a SMART DViT (Digital Vision Touch) technológiáján alapul, amely lehetővé teszi, hogy a terméket egyszerre több felhasználó használhassa (multiuser), akik akár egyidőben is kommunikálhatnak a készülékkel az érintőfelületen keresztül (multitouch). Az új termék tovább erősíti a cég vezető szerepét az interakciós, érintésen alapuló technológia területén, amelybe az interaktív táblák és interaktív képernyők is tartoznak.

A SMART Interaktív Asztal – amelyre a cég már benyújtotta a szabadalmazási kérelmet – azonnal használható, amint kicsomagolják dobozából, hiszen tartalmaz egy speciálisan a termékhez kialakított számítógépet és kivetítő rendszert, amelyek egyetlen gombnyomással bekapcsolhatók. A készülék 69 cm képátlójú képernyővel rendelkezik, amely tulajdonképpen korlátlan számú ujj vagy a speciális toll által bevitt adatot tud egyszerre értelmezni. A 73 cm széles és 65 cm magas SMART Interaktív Asztal ideális eszköz arra, hogy a tanulói csoportok zsúfoltság nélkül dolgozhassanak körülötte.

A terméket egy alapvető oktatási alkalmazáscsomaggal szállítják, amit interaktív tanórai feladatok és fejlesztőjátékok tesznek teljessé. Az eszközön a SMART Interaktív Asztal eszköztárán keresztül használható a SMART Notebook szoftver is. Az eszköztár segítségével a tanárok létrehozhatják saját, egyedi órai feladataikat és interaktív tartalmaikat, amelyek egyszerűen egy USB kulcs segítségével feltölthetők az interaktív asztal memóriájába. Független szoftver- és tartalomfejlesztők máris felismerték a SMART Interaktív Asztalban rejlő lehetőségeket, és kiegészítő tartalmakat fejlesztenek hozzá, amik a termékkel együtt 2009 tavaszától lesznek elérhetőek.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés