Connect with us

Hirdetés

technokrata

Google: Valóban el akarja küldeni a levelet?

Dotkom

Google: Valóban el akarja küldeni a levelet?

A Google megpróbálja növelni a piaci részesedését, méghozzá úgy, hogy a Gmail levélküldő szolgáltatásba új funkciókat telepítenek. Az új beállítások alapján már sokszor vetül fel az a kérdés, hogy a levélíró helyett egy program gondolkodik.

Sokan küldenek úgy elektronikus leveleket, hogy ingerültek, fáradtak, és olyan hibákat követnek el, amit később megbánnak. A Gmail számos szolgáltatással kiegészül, többek közt egy olyannal, ahol az alkalmazás egy idő után arra készteti a felhasználót, hogy egy matematikai problémát oldjon meg, ezzel is késleltetve a levélküldést, így az író át tudja gondolni, hogy azt akarja-e levélben elküldeni, amit először leírt.

Ezt a lépést azért is tette meg a vállalat, mert ha reklámra klikkelnek a felhasználók, akkor azzal pénzt keres a Google, ezzel a lépéssel pedig a Yahoo-tól veszik el a piaci részesedést. A comScore piackutató cég adatai szerint a társaság oldalait az elmúlt évben 32 százalékkal többen nézték, ami 775 millió embert jelent. A Yahoo 16 százalékos növekedést ért el, ezzel 562,6 millió főt érve el, a Microsoft pedig 20 százalékkal növelte az oldalainak a látogatottságát, ami nem kevesebb 647 millió látogató.

Amióta júniusban elindult a Gmail Labs, azóta 34 új funkciót készítettek és mutattak be a mérnökök. A matekfeladat megoldás csak az egyik a sok közül, többek közt még olyanok is bemutatásra kerültek, mint ami figyelmezteti a felhasználót, hogy feltöltsön valamit, ha elfelejtené, egy másik szolgáltatás pedig ingyen SMS küldést biztosít. Az új funkciók megtalálhatóak a Gmail beállításaiban – adta hírül a Reuters.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés