Connect with us

Hirdetés

technokrata

Független maradna az Opera

Dotkom

Független maradna az Opera

Az Opera Software ügyvezetője, Jon von Tetzchner azt reméli, hogy a böngészőjéről ismert norvég cég független tud maradni, a piaci konszolidáció ellenére.

Erősebbek vagyunk, mint valaha, erősségünk pedig abban rejlik, hogy függetlenek vagyunk és minden céggel együtt tudunk dolgozni – közölte von Tetzchner a Reuters Global Technology csúcson Párizsban.

Az informatikai iparág középpontjában a szoftverfejlesztések és az internet-hozzáférés áll azt követően, hogy az Apple és a Google belépett a piacra. Egyes elemzők ebből arra következtettek, hogy az Opera potenciális felvásárlási célpont lehet.

Amikor arról kérdezték von Tetzchnert, hogyan látja a cég függetlenségét öt év múlva, így válaszolt: Remélhetőleg függetlenek tudunk maradni, ha felvásárolják a céget, abban az esetben lekorlátozná lehetőségeinket, és nem tudnánk a mostani szerepünket betölteni, írja a Reuters.

Von Tetzchner az Opera társalapítója az Opera egyik legnagyobb befektetője, jelenleg a részvények 14,2 százalékával rendelkezik. A társaság részvényeinek jelentős részével rendelkezem, ám a befektetők felé egyben kötelességeim is vannak – tette hozzá von Tetzchner. Majd hozzáfűzte, hogy korábban már több lehetséges felvásárlásról is tárgyaltak. A cég jó pénzügyi pozícióban van, pozitív a cash-flow-ja, és rendelkezik megfelelő mennyiségű készpénzzel is.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés