Connect with us

technokrata

EU támogatásból fejlesztett tanúsítványkiadó rendszert a NetLock

Dotkom

EU támogatásból fejlesztett tanúsítványkiadó rendszert a NetLock

A NetLock Kft. – Magyarországon ismét elsőként – új webes felületű SSL (Secure Socket Layer) tanúsítványkiadó rendszert fejlesztett, amelynek segítségével a vállalat újonnan elkészített honlapjára látogatók elektronikus úton szerezhetik be a weboldaluk legfőbb biztonságát jelentő SSL tanúsítványokat.

Az SSL tanúsítvány legfőbb előnye, hogy segítségével garantáltan megállapítható a weboldal valódisága, illetve egyértelműen biztonságossá tehető az ügyfél és a webszerver közötti kommunikáció. A NetLock új rendszere lehetővé teszi az elektronikus fizetést és számlázást, így az ügyfeleknek nem kell napokat várniuk, s mindössze 5 perc alatt hozzájuthatnak tanúsítványaikhoz. Az új szolgáltatás elindításától a NetLock éves szinten több százezer forintos megtakarítást és közel 30 millió forintos árbevétel növekedést vár.

A NetLock új online SSL szolgáltatásának elindítását az indokolta, hogy a vállalat az internetes adatok védelmének sebezhetősége kapcsán ez év januárjában – a korábbi évekhez hasonlóan – ismét felmérést végzett a magyarországi honlapok védelméről, az SSL használatról. A felmérés aggasztó eredménnyel zárult, mivel a vizsgált magyarországi oldalak közül alig több mint 500 rendelkezett megbízható hitelesítés-szolgáltatótól származó SSL tanúsítvánnyal. A NetLock tapasztalatai szerint a cégek sok esetben semmilyen módszerrel nem védik weboldalukat, ha pedig mégis, saját maguk részére bocsátanak ki SSL tanúsítványt, azt gondolva, hogy mivel technikailag (128 bites titkosítás) ellátja feladatát, tökéletesen megfelel az oldal látogatójának is. A saját részre kibocsátott, úgynevezett “self-signed” tanúsítvány azonban biztonsági hibaüzenetek hadával látja el az oldalra látogatókat, amelynek komoly következménye lehet, hogy nem veszik igénybe az oldalon az online fizetési rendszert, vagy valótlan adatokkal regisztrálnak és alapvetően bizalmatlanul közelednek a cég által kialakított online rendszerhez.

“Tudjuk, milyen veszélyekkel jár, ha az elektronikus szolgáltatást nyújtó portált, weblapot működtető vállalat szervere nincs a megfelelő védelemmel felvértezve, hiszen a behatolók nemcsak az ügyfeleknek okoznak kárt adataik ellopásával, hanem az adott cég egzisztenciáját is rombolják, hiteltelenné teszik a felhasználók szemében” – mondta Rózsahegyi Zsolt, a NetLock Kft. ügyvezető igazgatója. “Büszkék vagyunk arra, hogy a magyarországi hitelesítés-szolgáltatók közül ismét elsőként jelenthetünk be olyan innovatív szolgáltatást, amelynek igénybevételével ügyfeleink percek alatt juthatnak SSL tanúsítványhoz és meg tudják védeni weboldalukat az internetes csalók, illetve adathalászok támadásától” – tette hozzá Rózsahegyi Zsolt.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

ipad mini

Tablet

Friss külsővel érkezhet az iPad Mini

2021. június 14. hétfő
g-shock

SmartWatch

Íme a legújabb aranyszínű fém G-shock

2021. június 10. csütörtök
fényképezőgép kiválasztása
iphone 13

SmartPhone

Valószínűleg 3 új színben érkezik az iPhone 13

2021. június 9. szerda
harmony os

SmartPhone

Harmony OS + iOS 14 összehasonlítás

2021. június 7. hétfő

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu