Connect with us

technokrata

Energiahatékony gondolkodás Európában és Amerikában

Dotkom

Energiahatékony gondolkodás Európában és Amerikában

A Sun Microsystems támogatja az Adatközpontok Európai Magatartási Kódexét, amelynek célja, hogy tájékoztassa az adatközpontok üzemeltetőit és tulajdonosait. A kódex az adatközpontok üzemeltetőit arra kívánja ösztönözni, hogy költséghatékony módon, a kritikus üzleti funkciók sérülése nélkül csökkentsék energiafogyasztásukat Európában.

Ezzel együtt a tengerentúlon a Sun bejelentette a coloradoi Broomfieldben lévő új adatközpontjának elkészültét. Az új központnak köszönhetően évente több mint egymillió dollár elektromosáram-költséget takarít meg, és tizenegyezer tonnával kevesebb CO2-ot bocsát ki Broomfieldben, ami összességében 6%-kal csökkenti a társaság széndioxid-kibocsátási szintjét az Egyesült Államokban.

Az információtechnológiai iparággal, az adatközpontok üzemeltetőivel és tulajdonosaival szoros együttműködésben kidolgozott magatartási kódex életre hívása válasz az adatközpontok növekvő energiafogyasztására, valamint az ezzel kapcsolatos környezeti, gazdasági és energiaellátás-biztonsági hatások csökkentése iránti igényre. Az európai társaságok önkéntes kötelezettségvállalását tükrözi annak érdekében, hogy olyan bevált eljárások alkalmazásával csökkentsék az adatközpontok energiafogyasztását, amelyek alkalmasak a kívánt energia-megtakarítási célok megvalósítására.

Támogatóként a Sun felelőssége, hogy berendezésein közzétegye az energiafogyasztási adatokat és címkéket, a szavatossági dokumentumokon teljes körűen és egyértelműen jelezze a hőmérsékleti és páratartalom-határértékeket, olyan hardvereket és szolgáltatásokat nyújtson, amelyek megfelelnek az áramfogyasztás korlátozásának. Ezzel párhuzamosan képzési programokat fejlesszen ki és támogasson.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin