Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elfogadták a HADOPI-törvényt

Dotkom

Elfogadták a HADOPI-törvényt

A Francia Nemzetgyűlés megszavazta azt a törvényjavaslatot, amely alapján akár egy éves internet – eltiltással is büntethetnék a fájlcserélő oldalak felhasználóit – írja az SG.hu.

A Szenátus után a Nemzetgyűlés által is elfogadott törvény lehetővé teszi, hogy a szerzői jogsértéssel gyanúsított személyek internet hozzáférését két figyelmeztetés után blokkolják, és a jogsértésben segítséget nyújtó honlapok elérését ellehetetlenítsék. A Szenátus döntése nem volt egyhangú; a baloldali pártok a jogszabály ellen foglaltak állást és az UMP esetében sem volt egyértelmű a támogatás. Néhány konzervatív képviselő még az utolsó pillanatban is olyan javaslatot terjesztett elő, amelyek értelmében a blokádokat pénzbüntetéssel váltották volna fel.

A törvény most egy parlamenti bizottság elé kerül, amely pontosítja a szövegét, a végső döntést a Francia Alkotmánybíróság hozza meg. A törvényjavaslat sorsát befolyásolhatja még az Európai Parlament is. Egy a távközlési csomaghoz benyújtott módosítás szerint, amiről április végén szavaz a testület, bírói engedély nélkül, ezentúl senkinek sem lehetne megszüntetni vagy blokkolni az internet hozzáférését -derül ki az SG.hu informatikai magazin írásából.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés