Connect with us

Hirdetés

technokrata

Együttműködés a Hewlett-Packard és a Debreceni Egyetem között

Dotkom

Együttműködés a Hewlett-Packard és a Debreceni Egyetem között

A 2009. február 27-én a Debreceni Egyetem Agrár- és Műszaki Tudományok Centruma és a Hewlett-Packard által aláírt együttműködés célja az egyetemi számítástechnikai infrastruktúra üzemeltetése, fejlesztése és az informatika népszerűsítése a hallgatók körében.

Az informatikai cég az együttműködés keretében megismerteti az Agrár- és Műszaki Tudományok Centruma hallgatóival és posztdoktori ösztöndíjasaival kutatási területeit, és a legjobban teljesítő végzősök számára lehetőséget biztosít az elhelyezkedésre is.

A 2009. február 27-én aláírt együttműködés fő célja az egyetemi számítástechnikai infrastruktúra üzemeltetése, fejlesztése, továbbá az informatika népszerűsítésére a hallgatók körében. Ennek érdekében a Debreceni Egyetem Agrár- és Műszaki Tudományok Centruma (AMTC) és a Hewlett-Packard (HP) magyarországi vezetése a kölcsönösen elfogadott együttműködési irányok mentén a későbbiek során további egyezményeket is tervez.

A mostani megállapodás értelmében az AMTC egyes kutatás-fejlesztési témáihoz, valamint oktatási tevékenységeihez a cég korlátozott ideig érvényes szoftvereket biztosít, míg az intézmény működését támogató, korlátlan funkcionalitású szoftver termékeket és szolgáltatásokat kedvező áron értékesíti.

Az AMTC posztdoktori ösztöndíjasai számára az informatikai cég kutatóközpontja, a HP Lab feltárja kutatási területeit, módot adva a programhoz való csatlakozásra. A HP Magyarország az intézményi vezetés ajánlásait figyelembe véve – a munkaerő-piaci igényeknek megfelelően – továbbá lehetőséget biztosít a végzősök számára az elhelyezkedésre is.

“A XXI. században a hallgatóknak érteniük kell a korszerű számítástechnikához, mindennapjaik szerves részeként kell tekinteniük az informatikára. A Debreceni Egyetem Agrár- és Műszaki Tudományok Centruma és a HP megállapodása megbízható magas színvonalú hozzáférést biztosítja az eszközökhöz, elősegítve ezáltal a hatékony felkészülés a munkavállalásra” – hangsúlyozza Dr. Nagy János, a DE AMTC elnöke.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés