Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egyszerűsítés közös erővel

Dotkom

Egyszerűsítés közös erővel

A HP és a Microsoft új alkalmazáskész infrastruktúra-megoldása egyszerűsíti a technológiai környezeteket.

A HP és a Microsoft bejelentette azt a megállapodást, melynek keretében a két cég az elkövetkező három évben 250 millió dollárt fektet be a legkülönbözőbb méretű üzleti vállalkozások technológiai környezeteinek egyszerűsítésébe.

A két vállalat olyan új megoldások szállítását tervezi:
-amelyek egy újgenerációs, “alkalmazáskész infrastruktúra-modellre” épülnek,
-támogatják a cloud computingot, azzal, hogy felgyorsítják az alkalmazások implementációját, és
-egyszerűbb IT-menedzsmentet tesznek lehetővé, automatizálják a kézzel végzendő folyamatokat, ezáltal csökkentik a vállalat költségeit.

A megállapodás értelmében a HP és a Microsoft közösen dolgozzák ki az adatkezelő eszközök a konvergens, előrecsomagolt alkalmazás-megoldások, az átfogó virtualizációs kínálat és az integrált menedzsment-eszközök fejlesztési ütemtervét. Ezen dinamikus IT-megoldások az iparág legkiterjedtebb direkt értékesítési- és partner-hálózatán keresztül lesznek elérhetők, s az alábbi előnyöket nyújtják.
Magasabb szintű üzleti hatékonyság a változó üzleti környezet kihívásainak gyorsan megfelelő megoldások révén, amit az egyszerűen összehangolható kiszolgáló-, háttértároló-, hálózati- és alkalmazás-erőforrások magas fokon automatizált, önmagát menedzselő környezetben tesznek lehetővé. 
Tökéletesebb alkalmazás-teljesítmény, megbízhatóság és elérhetőség az iparág egyes top üzleti alkalmazásainak esetében – beleértve a Microsoft Exchange Servert és a Microsoft SQL Servert is – egy teljes mértékben optimalizált “gépi” környezet megteremtésével. Mindez a kulcsrakész, előre integrált szerver-, háttértároló-, hálózati- és alkalmazás-csomagoknak köszönhető. Ezek az adatkezelő és email “gépek” biztosítják, hogy csupán egy gombnyomásra egyszerűsödjön le a telepítési és a menedzsment-munka. 
Továbbfejlesztett működés az integrált és együttműködő virtualizációs és menedzsment-eszközöknek köszönhetően, mely által lehetővé válik a technológiai környezetek automatikus ellátása, menedzselése, valamint az, hogy ezen környezetek folyamatosan képesek önmagukat hangolni. A HP Insight Software, a HP Business Technology Optimization szoftverek, valamint a Microsoft System Center és a Microsoft Hyper-V szerver integrációjával a nagyvállalati ügyfelek egy egységesített menedzsment-megoldást használhatnak az alkalmazások telepítésének automatizálása érdekében, az alkalmazásoktól kezdve egészen az infrastruktúráig terjedő felügyelet mellett. Ezen integrációnak köszönhető az energia és teljesítmény optimalizálása, interoperabilitást biztosítva egy heterogén adatközpont-környezetben.
Beruházás-védelem és a teljes működési költség csökkentése, lehetővé téve az ügyfelek számára a biztonságos rendszertelepítést. A két cég közös megoldásai iparági szabványokra épülnek, a már meglévő adatközpont-beruházások használatát tűzik ki célul és mindegyikük egy közös keretrendszeren keresztül menedzselhető. Ezen megközelítésnek köszönhetően az ügyfelek az üzleti igényeiknek megfelelően integrálhatnak magán, vagy publikus számítási felhő-modelleket. A HP és Microsoft közösen dolgoznak továbbá a Windows Azure platformon is. 



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés