Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egyszerre jeleníti meg két kereső találatait a Firefox

Dotkom

Egyszerre jeleníti meg két kereső találatait a Firefox

Egy lapon jeleníti meg a hét elején indult Wolfram Alpha kereső és Google találatait a Mozzilla böngészője egy kiegészítő telepítése után.

Az interneten megtalálható információk mennyisége folyamatosan növekszik, a hagyományos, keresőszavas kutatás segítségével pedig egyre nehezebb megtalálni pontosan azt, amire kíváncsiak vagyunk. A különböző keresőket működtető cégek ezért új módszerekkel próbálják meg pontosítani a termékeik találatait. A hét eleje óta elérhető Wolram Alpha például ahelyett, hogy a keresőszavak alapján más honlapokra irányítaná a látogatóit, összegyűjti a saját adatbázisából, és a saját oldalán jeleníti meg azokat az információkat, amikre kíváncsiak lehetnek egy keresett kifejezésekkel kapcsolatban az emberek.

Az új keresőoldal vegyes kritikákat kapott a felhasználóitól, mivel, leginkább csak a statisztikákra, adatokra és matematikai problémákra vonatkozó keresésekre tud releváns választ adni. A Mozzilla ennek ellenére úgy döntött, hogy lehetőséget biztosít a Firefox felhasználóknak arra, hogy a Wolfram Alpha és a Google keresési módszereit egyszerre használhassák a kérdéseik megválaszolására, ha telepítenek egy kiegészítőt a böngészőhöz. A Wolfram Alpha Google nevű programot, regisztráció után a Mozzilla a kiegészítőkkel foglalkozó oldaláról lehet letölteni. Mivel a két kereső sebessége különbözők, a Google találatait hamarabb fogják látni a program felhasználói, mint a Wolfram Alpha, a honlap szélén megjelenített találatait.

Hogyha a két kereső együttes találatai sem tűnnek megfelelőnek érdemes lehet majd kipróbálni, a Google a közelmúltban bejelentett és egyelőre fejlesztés alatt álló a keresési találatokat pontosító alkalmazását, a Google Squared-et. Az Google Labs legújabb programja egy táblázatban jeleníti majd meg a találatokat, és ha például rákeresünk a segítségével arra a szóra, hogy kamera, külön oszlopokban mutatja majd meg a gyártókkal, a felbontással vagy az árakkal kapcsolatos információkat. A Google új alkalmazásának a találatait bizonyos oszlopok kijelölésével, illetve eltávolításával pontosíthatjuk majd.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés