Connect with us

Hirdetés

technokrata

Cenzúráznák az online térképeket

Dotkom

Cenzúráznák az online térképeket

Egy kaliforniai képviselő azt javasolta, hogy minden online térképről távolítsák el azokat az épületeket és területeket, amik terroristák és bűnözők célpontjai lehetnek. Ha elfogadják a javaslatát Kalifornia súlyos büntetést szabhat majd ki a törvényt megszegő cégekre – írja az Sg.hu.

Cenzúrázná az online térképeket Joel Anderson kaliforniai képviselő. Véleménye szerint ugyanis a Google Maps és a hasonló programok nagy segítséget nyújtanak azoknak, akik illegális cselekedetekre, bűntények elkövetésére készülnek, ez ellen pedig a térképeket elérhetővé tévő cégeknek kell elsősorban tenniük.

A republikánus politikus tervezete minden egyes nap 250 ezer dollárra büntetné azon IT-cégeket, amelyek elmulasztják időben módosítani a térképszolgáltatások részeként megjelenő, az interneten bárki számára hozzáférhető műholdas és utcai képeket. Ez különösen a Google Street View esetében jelent gondot, hiszen ez számos alkalommal kínált a látogatóknak olyan felvételeket, amelyeken helyi lakosok kényelmetlen helyzetben láthatók – a képviselő szerint azonban nem ez jelenti az elsődleges gondot, hanem olyan helyzetek, épületek és kisebb területek ábrázolása, amelyek később célpontként szolgálhatnak a bűntényeket elkövetőknek -derül ki az Sg.hu cikkéből.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés