Connect with us
Hirdetés

technokrata

Az uniós Média Biztos a személyes adatok védelmére szólít fel

Dotkom

Az uniós Média Biztos a személyes adatok védelmére szólít fel

Az Információs Társadalom és Média ügyekért felelős uniós Biztos, Vivane Reding videóközleményt töltött fel honlapjára. Az üzenetben elmondta, hogy a személyes adatok védelme feletti ellenőrzési lehetőség kulcsfontosságú a digitális korban, olvasható a legfrissebb e-kormányzat hírlevélben.

Reding szerint minden tagállamnak biztosítania kell, hogy az új technológiáknak (mint például a viselkedési minták alapján működő hirdetési szoftverek, a rádiófrekvenciás azonosító chipek (RFID) vagy az online közösségi oldalak) figyelemmel kell lenniük a személyhez fűződő jogokra és ennek érdekében az Európai Bizottságnak is lépéseket kell tennie. A Biztos elmondta, hogy az Európai Unióban nem szabad feladni az adatvédelmi szabályok alapelveit. Reding kiemelte: a legsérülékenyebb célcsoport a gyermekek, ezért a közösségi portálokkal egyeztetést kezdeményezett a gyermekek jogainak védelme érdekében.

Tavaly februárban a Bizottság megállapodást kötött 17 nagy közösségi oldallal, azzal a céllal, hogy a személyes adatok védelmének szintje erősebb legyen, különösen a gyerekek számára. Az Európai Unió adatvédelmi és elektronikus kereskedelmi irányelve megköveteli a tagállamoktól, hogy biztosítsák bárki számára a polgári célú kriptográfiát. A jogellenes lehallgatás és megfigyelés pedig tilos, írja a hírlevél.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés