Connect with us

technokrata

Az SAP a Környezetvédelem Nagykövete

Dotkom

Az SAP a Környezetvédelem Nagykövete

Az SAP Hungary Kft. bejelentette, hogy megkapta a Környezetvédelem Nagykövete elismerést dr. Oláh Lajos államtitkártól, a környezetvédelmi program alapítójától.

Az SAP ezzel az első vállalatként csatlakozik a példamutató csapathoz, melynek tagjai -többek között- Csapó Gábor olimpiai bajnok vízilabdázó-edző; Fenyő Iván színész; Görög Zita műsorvezető; Kukorelly Endre író; Németh Lajos meteorológus, Novák Péter zenész, közéleti személyiség; s számos politikus -köztük Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter is.

A szoftvercég a díj átvételével vállalja, hogy korábbi környezetvédelmi erőfeszítéseit megtartja, és lehetőség szerint további kezdeményezésekkel erősíti eddig elért eredményeit.

A cég emellett csökkenti direkt és indirekt CO2 kibocsátását is. Ennek érdekében a legnagyobb szén-dioxid kibocsátójának számító 220 autót számláló flottája számára környezetvédelmi szabályozást léptetett életbe.

Eszerint a 2008-as évre becsült 681 tonna szén-dioxid kibocsátását 2010-re 5%-al csökkenti, melynek keretében az évente cserélődő kb. 60 gépjárművet csak alacsonyabb károsanyag-kibocsátású, meghatározott autókat tartalmazó listából lehet választani. Ezért is vásárolta meg a cég az első hibrid járművét, egy Toyota Prius-t. Az autók használatának mérséklése érdekében már tavaly biciklitárolót létesített az IT-cég, és ösztönző programmal támogatta munkatársait az aktív kerékpár használat érdekében, valamint évente meghirdeti autómentes napját.

Az SAP Hungary Kft. két irodaépületének 2008-ra kalkulált 298 tonna szén-dioxid kibocsátását évenként szintén 5%-al tervezi mérsékelni. Ennek keretében például optimalizálták az épületek hűtés-fűtés időtartamát, mely alacsonyabb költségszintet is jelent.

A vállalat papírfelhasználásának csökkentésében segít, hogy júniustól életbe léptette a teljeskörű elektronikus beszerzést, mely számítások szerint évente 94 kg papírt takarít meg.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin