Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az SAP a Környezetvédelem Nagykövete

Dotkom

Az SAP a Környezetvédelem Nagykövete

Az SAP Hungary Kft. bejelentette, hogy megkapta a Környezetvédelem Nagykövete elismerést dr. Oláh Lajos államtitkártól, a környezetvédelmi program alapítójától.

Az SAP ezzel az első vállalatként csatlakozik a példamutató csapathoz, melynek tagjai -többek között- Csapó Gábor olimpiai bajnok vízilabdázó-edző; Fenyő Iván színész; Görög Zita műsorvezető; Kukorelly Endre író; Németh Lajos meteorológus, Novák Péter zenész, közéleti személyiség; s számos politikus -köztük Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter is.

A szoftvercég a díj átvételével vállalja, hogy korábbi környezetvédelmi erőfeszítéseit megtartja, és lehetőség szerint további kezdeményezésekkel erősíti eddig elért eredményeit.

A cég emellett csökkenti direkt és indirekt CO2 kibocsátását is. Ennek érdekében a legnagyobb szén-dioxid kibocsátójának számító 220 autót számláló flottája számára környezetvédelmi szabályozást léptetett életbe.

Eszerint a 2008-as évre becsült 681 tonna szén-dioxid kibocsátását 2010-re 5%-al csökkenti, melynek keretében az évente cserélődő kb. 60 gépjárművet csak alacsonyabb károsanyag-kibocsátású, meghatározott autókat tartalmazó listából lehet választani. Ezért is vásárolta meg a cég az első hibrid járművét, egy Toyota Prius-t. Az autók használatának mérséklése érdekében már tavaly biciklitárolót létesített az IT-cég, és ösztönző programmal támogatta munkatársait az aktív kerékpár használat érdekében, valamint évente meghirdeti autómentes napját.

Az SAP Hungary Kft. két irodaépületének 2008-ra kalkulált 298 tonna szén-dioxid kibocsátását évenként szintén 5%-al tervezi mérsékelni. Ennek keretében például optimalizálták az épületek hűtés-fűtés időtartamát, mely alacsonyabb költségszintet is jelent.

A vállalat papírfelhasználásának csökkentésében segít, hogy júniustól életbe léptette a teljeskörű elektronikus beszerzést, mely számítások szerint évente 94 kg papírt takarít meg.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés