Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Opera nem elégedett a Microsoft döntésével

Dotkom

Az Opera nem elégedett a Microsoft döntésével

A norvég böngészőgyártó, az Opera ASA bejelentette, hogy a Microsoft terve, miszerint az Explorer nélkül szállítaná a Windowst Európában, nem elégséges lépés a verseny helyreállítására.

A döntést az Európai Bizottság vádjainak a következtében hozta meg a szoftveróriás, miszerint visszaélt piaci fölényével, azzal, hogy beépítette az Internet Explorert operációs rendszerébe, kikerülve ezzel a valódi versenyt a böngészők piacán. Egészen idáig a Microsoft azzal védekezett, hogy a böngésző szerves részét képezi a Windowsnak, és nem lenne szabad eltávolítani, de a rendszer új, 7-es változatát Explorer nélkül fogja piacra dobni Európában.

“Nem hiszem, hogy a Microsoft bejelentett döntése visszaállítaná a versenyt”, nyilatkozta az Opera technológiai vezetője, Hakon Wium Lie. Elmondta, hogy a lépés nem elégséges, ettől még megmarad a piaci fölényük. Amennyiben ez lesz a végkifejlete a történetnek, az Opera szerint nem lesz hatással az Internet Explorer meghatározó piaci fölényére. A böngésző fejlesztői szerint az lenne a jó megoldás, ha az operációs rendszert több böngészővel együtt árusítanák, választási lehetőséget adva a felhasználóknak.

A Microsoft hosszú évek óta csatározik a szabályozó hatóságokkal, csak Európában több 2 milliárd dollár bírságot szabtak ki a cégre a piaci szabályozás megsértése, és a Windows Media Player Windowsba integrálása miatt, írta meg a Reuters.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés