Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Intel a terroristákat is kiszolgálja?

Dotkom

Az Intel a terroristákat is kiszolgálja?

Az amerikai Értékpapír és Tőzsde Felügyelet (SEC) egy bizalmasnak bélyegzett levelet küldött az Intelnek, amiben arra hívja fel a cég figyelmét, hogy olyan országokban használják technológiájukat, ahol az nem volna lehetséges az amerikai törvények szerint.

“2008-as jelentések alapján tisztában vagyunk azzal, hogy az önök Celeron processzorait használják Kubában. Kuba, Irán, Szudán, és Szíria a Belügyminisztérium állásfoglalása szerint a terrorizmust támogató országok közé tartoznak, ezért gazdasági és kereskedelmi szankciók vonatkoznak rájuk”, állt a SEC levelében. “Önöknek nincsen a fentebb említett országokkal való kereskedelemre engedélyük. Kérjük, vázolják fel nekünk kapcsolatuk múltját, jelenét, és várható jövőjüket, és térjenek ki a disztribútorokon, viszonteladókon, licenc-szerződéseken, vagy más megállapodásokon keresztüli összekötődésekre is”.

Kérdés persze, hogy milyen veszélyt rejteget magában az Intel alsó kategóriás processzora. A levél továbbiakban 80 gigabájtos merevlemezzel, 512 megabájt RAM-mal felszerelt Intel gépekről beszél, melyeken Windows XP operációs rendszer fut. A forrásaik szerint a PC-ket kubai cégek szerelték össze, az alkatrészeket pedig Kínából szerezték be, írta meg a CNET.

“Az Intel-nek semmiféle kapcsolata nincs az említett országokkal, sem közvetlenül, sem pedig közvetetten. Az Intel semmilyen terméket vagy technológiát nem szolgáltat az említett országoknak…”, állt a cég válaszlevelében.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés