Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az IBM nem hozza nyilvánosságra leépítésének számait

Dotkom

Az IBM nem hozza nyilvánosságra leépítésének számait

Az olyan mamutvállalatok, mint a Texas Instruments, vagy a Microsoft a gazdasági világválság hatására több ezer munkahelyet építenek le, ebbe a sorba az IBM is beállt, de a többi céggel ellentétben nem hozza nyilvánosságra, hogy hány embert rúgtak ki.

A cég az előző héten több ezer munkavállalóját rúgta ki, eladási valamint szoftver és hardver pozíciókból. A vállalat elmondása szerint ezek szükséges lépések, nyilvánosságra azonban nem fogják hozni a pontos számot. Az Intel, Microsoft, Sprint Nextel és Google mind nyilvánosságra hozta a kirúgott alkalmazottak számát, ami ezeknél a vállalatoknál hozzávetőlegesen 20 000 embert tesz ki. Az IBM egyik legnagyobb riválisa a Hewlett-Packard (HP) 24 600 munkahelyet szüntetett meg, ami az összes dolgozójuk 8 százaléka.

Egyes becslések szerint az IBM több mint 4 000 embert rúgott ki, költségmegtakarítás és a profitnövelés céljából. Az AllianceAtIBM leányvállalat kommunikációs munkatársait építette le a cég, de 4 000 ember az IBM 400 000-es munkatáborához képest igen kevés.

Az Associated Press hozzájutott egy dokumentumhoz, amiben a leépítések listázása szerepel. A dolgozók neve nem, de a pozíciójuk és a koruk rajta volt a listán, amiben közel 3000 ember szerepelt. Az essex-i üzemben is volt leépítés, de Patricia Moulton Powden munkabiztos szerint ez a szám kevesebb, mint 500 személyt érint. 2001.-ben az üzemben 8500-an dolgoztak, jelenleg csak 5300-an – adta hírül az AP.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés