Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az analitikában bíznak a cégek

Dotkom

Az analitikában bíznak a cégek

A folyamatosan szűkülő informatikai büdzsék ellenére a vállalatok növekvő mértékben költenek analitikai eszközökre az IDC legfrissebb kutatása, az Üzleti intelligencia eszközök világpiaci szállítóinak megoszlása 2008 (Worldwide Business Intelligence Tools 2008 Vendor Shares ) szerint.

Az üzleti intelligencia és azon belül a fejlett analitikai eszközök szegmense tehát az IT piac egészét tekintve is kivételesen előnyös helyzetben van. A kutatás arra is kitért, hogy a legtöbb szervezet a SAS alkalmazásait választja.

Az üzleti intelligencia részhalmazait alkotó hagyományos lekérdezéseket generáló jelentéskészítő rendszerekhez képest a fejlett analitikai eszközök abban különböznek, hogy a múltra és jelenre vonatkozó riportok mellett választ tudnak adni arra is, hogy “Mi fog történni?” vagy “Mi a legkedvezőbb kimenet, ami bekövetkezhet?”.

“Az alapvető kimutatások elkészítése szükséges, de nem elégséges eleme egy vállalat döntéshozatali folyamatának. A folyamatos tanuláshoz és előrelépéshez fejlett analitika kell, amely mélyebb informáltsághoz, és hosszan tartó versenyelőnyhöz vezethet nehezen kiszámítható gazdasági környezetben is.” – nyilatkozta az IDC kutatása kapcsán Musza István a SAS magyarországi cégvezetője.

A kutatás szerint a SAS vezeti a fejlett analitikai eszközök piacát, értékesítéseinek volumene a tanulmányban szereplő többi 16 szállító összesített forgalmát is felülmúlja. A SAS az üzleti intelligencia szállítók teljes piacán a második, míg a hagyományos jelentéskészítő alkalmazások szegmensében az első öt szállító között szerepel.

“Az üzleti intelligencia megoldásokon belül a fejlett analitikai eszközök piaca gyorsabban fejlődött az utóbbi három évben, mint a lekérdezés és jelentéskészítő megoldások szegmense.”- nyilatkozta Dan Vesset, az IDC üzleti analitikai kutatások programjának elnökhelyettese, és a szóban forgó elemzés társszerzője. “Véleményünk szerint ez a trend a következő időszak kihívásokkal teli gazdasági körülményei között is tovább folytatódik.”

A SAS olyan koncentrált üzleti megoldásokat kínál, amelyek segítenek feltárni az adatok tömegében gyakran megbúvó lényeges információkat, hozzájárulva ahhoz, hogy a szervezetek megoldják komplex üzleti problémáikat, döntéseket hozzanak bonyolult kérdésekben, teljesítménymenedzsmentet végezzenek, mérhető üzleti célokat érjenek el, innovációra épülő fenntartható növekedést produkáljanak, vagy képesek legyenek előre jelezni, valamint kezelni a változásokat.

“Profitorientált illetve non-profit szervezetek, állami szervek és oktatási intézmények alkalmaznak világszerte mintegy 45 000 helyen SAS megoldásokat a legkülönbözőbb területeiken, változó szabályozói és gazdasági környezetben. Még soha nem volt nagyobb igény a tényekre alapozott döntések és működő stratégiák iránt mint most. Az IDC kutatás azt igazolja vissza, hogy valóban komoly értéket képvisel technológiánk, amely iránt hosszú távú piaci kereslet mutatkozik. “- zárta gondolatait Musza István.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés