Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ausztriában is támadják a Google Street View-t

Dotkom

Ausztriában is támadják a Google Street View-t

Jelenleg Bécs utcáit róják a Google autói, céljuk az osztrák főváros teljes feltérképezése a népszerű szolgáltatás számára. Osztrák adatvédelmi szakemberek szerint törvénysértő a Google tevékenysége – írja az SG.hu.

Nyolc kamerával felszerelt autóval készítenek felvételeket a Google munkatársai Bécs utcáiról. Osztrák adatvédelmi szakemberek szerint a Google Street View tevékenysége sérti az osztrák törvényeket. “Ausztriában széles körű adatvédelmi előírások vannak. Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy ezek összhangban vannak a Google gyakorlatával” – jelentette ki Hans Zeger, az ARGE Daten nevű szervezet vezetője. A szakemberek azt javasolták az embereknek, hogy ha úgy érzik a fotózással megsértették a magánéletükhöz fűződő jogukat, készítsenek egy írásos beadványt, és kérjék a felvételek eltávolítását.

A Google munkatársai első lépésként Bécs, Innsbruck és Salzburg utcáit akarják feltérképezni, azonban még kérdéses, hogy a felvételek mikortól lesznek elérhetők a Google Street View oldalain. “Még nincs konkrét időpont, de a magánélet védelmére különösen nagy hangsúlyt fektetünk. A rendszámokat és a képeken látható emberek arcát is kitakarjuk. – nyilatkozta Kay Oberbeck, a Google szóvivője. A Google Street View jelenleg amerikai, brit, francia, olasz, holland és japán városok képeit tartalmazza. Németországban a tiltakozások hatására felhagytak a települések feltérképezésével – írta meg az SG.hu informatikai magazin.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés