Connect with us

technokrata

A világ második leggazdagabb embere ingyen kapta a weboldalát

Dotkom

A világ második leggazdagabb embere ingyen kapta a weboldalát

Domain név tulajdonlással kapcsolatos pert nyert a világ második leggazdagabb embere, a mexikói származású Carlos Slim Helú. Egy indonéz férfi akart belőle kicsikarni 55 millió dollárt egy internetes oldalért, de a bíróság Helú-nak ítélte az oldal tulajdonosságát.

A világ második leggazdagabb embere Carlos Slim Helú, aki a mexikói telekommunikáció iparmágnása, pert nyert szerdán egy indonéziai lakos ellen, aki a milliárdos nevét viselő domain nevet akarta neki eladni 55 millió dollárért. Az ENSZ jogvédő ügynöksége a WIPO azt mondta, hogy a bíró azért ítélt így, mert a www.carlosslimhelu.com oldalt rosszhiszeműen regisztrálták be pénzszerzési célból, így az oldalt az üzletembernek kell átadni.

A bírósági dokumentumokból kiderült, hogy az indozéniai férfit Asham Rusli-nak hívják. Rusli elmondta, hogy a Rusli.Cyber.com-ot üzemelteti, és azért próbálta megvédeni a címet Helú-tól, hogy felkeltse a figyelmét és pénzt tudjon belőle kicsikarni.

Tavaly márciusban a U.S. Business magazin a világ második leggazdagabb emberének sorolta Helú-t. A lista első helyére Warren Buffet részvénybefektető és üzletember került, a harmadik helyre pedig a Microsoft volt vezetője Bill Gates. Carlos Slim Helú-nak hozzávetőlegesen 68 milliárd dollárja van – adta hírül a Reuters.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin