Connect with us

Hirdetés

technokrata

A világ második leggazdagabb embere ingyen kapta a weboldalát

Dotkom

A világ második leggazdagabb embere ingyen kapta a weboldalát

Domain név tulajdonlással kapcsolatos pert nyert a világ második leggazdagabb embere, a mexikói származású Carlos Slim Helú. Egy indonéz férfi akart belőle kicsikarni 55 millió dollárt egy internetes oldalért, de a bíróság Helú-nak ítélte az oldal tulajdonosságát.

A világ második leggazdagabb embere Carlos Slim Helú, aki a mexikói telekommunikáció iparmágnása, pert nyert szerdán egy indonéziai lakos ellen, aki a milliárdos nevét viselő domain nevet akarta neki eladni 55 millió dollárért. Az ENSZ jogvédő ügynöksége a WIPO azt mondta, hogy a bíró azért ítélt így, mert a www.carlosslimhelu.com oldalt rosszhiszeműen regisztrálták be pénzszerzési célból, így az oldalt az üzletembernek kell átadni.

A bírósági dokumentumokból kiderült, hogy az indozéniai férfit Asham Rusli-nak hívják. Rusli elmondta, hogy a Rusli.Cyber.com-ot üzemelteti, és azért próbálta megvédeni a címet Helú-tól, hogy felkeltse a figyelmét és pénzt tudjon belőle kicsikarni.

Tavaly márciusban a U.S. Business magazin a világ második leggazdagabb emberének sorolta Helú-t. A lista első helyére Warren Buffet részvénybefektető és üzletember került, a harmadik helyre pedig a Microsoft volt vezetője Bill Gates. Carlos Slim Helú-nak hozzávetőlegesen 68 milliárd dollárja van – adta hírül a Reuters.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés