Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Symantec bevételei alulmúlták a várakozásokat

Dotkom

A Symantec bevételei alulmúlták a várakozásokat

A vártnál rosszabbul teljesített a világ legnagyobb számítógépes biztonsággal foglalkozó cége a Symantec az első negyedévben. Az bevételek elmaradásának a legfőbb oka, hogy a válság miatt kevesebb hosszú távú szerződést kötöttek a céggel az ügyfelei, mint korábban.

Az első negyedév eladásaiból 1,45 és 1,52 milliárd közötti összeg folyik majd be, közölte a Symantec tegnap, ami alulmúlja a legtöbb elemző által megjósolt 1,52 milliárd dollárt. A vártnál kevesebb bevétel oka, hogy a válság miatt kevesebb hosszú távú szerződést kötöttek a céggel az ügyfelek az év első három hónapjában, mint korábban.

“Rövidtávon gondolkodnak az ügyfeleink, és egyre kevesebben hajlandóak közülük hosszabb időre elkötelezni magukat. Kevés új szerződést kötöttünk, viszont sokat újítottunk meg az előző negyedév során – mondta el a Bloombergnek James Beer a cég gazdasági igazgatója.

A Symantec összesen 249,4 millió veszteséget könyvelt el az április harmadikán véget ért üzleti negyedévben. Az előző év hasonló időszakában 186,4 millió dollár nyeresége volt. A cég legnagyobb riválisának a McAfee-nak a bevételei 21 százalékkal növekedtek az első negyedévben, mivel több személyi számítógép gyártó is velük szerződött.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés