Connect with us

Hirdetés

technokrata

A mobilok felé tolódik a Wi-Fi használat

Dotkom

A mobilok felé tolódik a Wi-Fi használat

A WLAN már rég nem csak a laptopok kiváltsága.

A Wi-Fi vezeték nélküli adatátviteli technológia a kezdetekben leginkább csak a hordozható számítógépekben volt fellelhető, mára azonban már egyre több mobiltelefonban és főleg smartphone-ban ott figyel a parányi WLAN kontroller. Ez a vezérlő pedig korántsem inaktív, hiszen a felmérések azt mutatják, hogy a felhasználók igenis kihasználják a mobiljukban rejlő Wi-Fi képességeket.

Az In-Stat piackutató cég egyik legfrissebb felmérése rávilágít arra, hogy a Wi-Fi hotspot csatlakozások számát tekintve az idei esztendőben immár több mint 35 százalékos piacrészt nyertek maguknak a mobil készülékek. Összehasonlításképp, 2008-ban még csak minden ötödik (20 százalék) hotspot kapcsolat volt mobil-alapú, az előrejelzések pedig azt mutatják, hogy 2011-ben már minden második ilyen konnektálást valamilyen mobiltelefon segítségével hajtják majd végre.

A felhasználók elsősorban azért használnak mobil Wi-Fi-t, mert a mobil nettől eltérően ez a legtöbb esetben ingyenes, ráadásul még gyorsabb is. WLAN-on keresztül továbbá jelentősen olcsóbban lehet telefonálni, például külföldön tartózkodva, mondjuk egy Skype kliens bevetése révén.

Az In-Stat jelentése szerint idén közel 50 százalékkal növekedett a hotspot használat, így 2009-ben már több mint 1,2 milliárd Wi-Fi kapcsolatot építettek ki a felhasználók. Ezzel párhuzamosan egyre több Wi-Fi kompatibilis telefont hoznak forgalomba: 2007 és 2008 között ugyancsak 50 százalékkal nőtt a Wi-Fi-képes telefonok mennyisége.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés