Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Google lehet a Twitter új tulajdonosa

Dotkom

A Google lehet a Twitter új tulajdonosa

Tárgyalásokat kezdtek a Twitter és a Google alapítói. Elképzelhető, hogy a keresőjéről ismert vállalat megvásárolja a mikroblog szolgáltatást üzemeltető céget és az is, hogy közösen fejlesztenek egy új keresőmotort.

Micheal Arrington arról számolt be a Techcrunch nevű informatikai magazinban, hogy a Google a Twitter megvásárlásáról tárgyal. Bár az információk meg nem nevezett forrásból származnak, valószínűleg megbízhatóak, legalábbis Arrington írt elsőként arról is, hogy a Google megvenné a YouTube videomegosztót.

A Techcruch szerint a Google azért szeretne a Twitter tulajdonosa lenni, mert az adatbázisa és a keresőmotorja is értékes lehet a számára. A Twitteren ugyanis a 140 karakteres szöveges üzeneteikben a felhasználók gyakran számolnak be különböző cégekkel és termékekkel kapcsolatos élményeikről, és hogyha valamelyik vállalat valós idejű információkat szeretne szerezni az emberek reakcióiról egy újításával kapcsolatban, akkor erre nem találhat alkalmasabb módot a kapcsolódó üzenetek sokaságának átvizsgálásánál. A felhasználók szöveges üzenetei ezen kívül hírforrásként is használhatóak, ezért Arrington azt is elképzelhetőnek tartja, hogy a két cég végül egy új, valós idejű keresőmotor fejlesztésében fog megállapodni.

A tárgyalások hírét egyelőre egyik vállalat sem erősítette meg. Biz Stone a Twitter egyik alapítója márciusban azt nyilatkozta, hogy nem szeretnék eladni a céget, viszont az együttműködést más internetes cégekkel, így a Google – el is elképzelhetőnek tartja. Korábban a Facebook félmilliárd dollárnyi saját részvényt ajánlott fel a Twitter tulajdonosainak a cégükért, az ajánlatot azonban az alapítók visszautasították.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés