Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Google egyik alkalmazása bünteti egy másik felhasználóit

Dotkom

A Google egyik alkalmazása bünteti egy másik felhasználóit

A Google Analytics a honlapok látogatottságáról és olvasóinak tevékenységéről tájékoztatja felhasználóit. A szolgáltatást azonban nem vehetik igénybe azok, akik Gmail postafiókkal rendelkeznek.

A számítógépes szakemberek gyakran próbálják megosztani az elemző szoftverek jelentéseit az ügyfeleikkel a honlapjuk forgalmáról. Ha a Google Analytics-ot használják, ez nem egy különösebben bonyolult feladat, mivel csak fel kell venniük az ügyfelet egy listára, és a beszámolókat az ügyfél is megkapja. Kivéve, ha a Google email szolgáltatását használja.

A honlapjuk forgalmára kíváncsi ügyfelek dolgát tovább nehezíti, hogy ahhoz, hogy szerepeljenek a listán, egy olyan jelszóval kell rendelkezniük, mely lehetőséget nyújt a Google számos más alkalmazásának például a Google Docs-nak vagy a Calendarnak a használatára. Ezt a jelszót csak akkor kaphatják meg, ha megadnak egy email címet. Abban az esetben viszont, ha ez a cím Gmail-es nem nézhetik meg az Analytics-nak a jelentéseit.

“Megpróbálnak bejelentkezni és semmit sem látnak”- nyilatkozta Hugh Abbott elemző a The Register informatikai híroldalnak. “Feljegyzéseket küldtem az ügyfeleimnek arról, hogy mennyire fogják szeretni a Google elemző szoftverét, de ők nem tudták használni. Végül meg kellett győznöm őket arról, hogy ne a Google email szolgáltatását használják.” – mondta el Abbott.

A Google egyelőre nem kommentálta az elemző szoftverében felfedezett hibát.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés