Connect with us

technokrata

A BT megvenné a Deutsche Telekom angol részlegét

Dotkom

A BT megvenné a Deutsche Telekom angol részlegét

A T-Mobile UK, a Deutsche Telekom angol részlege régóta gazdasági nehézségekkel küzd. Elképzelhető, hogy a BT megvásárolja a leányvállalatot.

Egyre nagyobb nyomást gyakorolnak a Deutsche Telekom részvényesei a vállalatra, hogy szabaduljon meg a régóta gazdasági nehézségekkel küzdő angliai leányvállalatától. A Mobile Today nevű lap értesülései szerint a BT brit telekommunikációs cég megvásárolná a T-Mobile UK-t, melynek értékét elemzők 3,5 milliárd fontra becsülik.

A BT-nek többek közt azért állna érdekében hozzájutni egy angliai mobilszolgáltatóhoz, mert a vonalas előfizetőinek egy részét a konkurens cégeknek sikerült kedvező kombinált mobil és vonalas előfizetési ajánlatokkal elcsábítania, és a T-Mobile UK infrastruktúrájának a megvásárlása után ők is a jelenleginél jobb kombinált előfizetési akciókkal állhatnának elő.

Rene Obermann a Deutsche Telekom vezetője szerint az angol mobilpiacnak konszolidációra lenne szüksége, ami arra is utalhat, hogy az angol leányvállalat eladását készítik elő. A T-Mobile UK riválisai már régóta panaszkodnak arra, hogy túl erős a verseny a mobilpiacon Angliában, viszont egyelőre nem tettek ajánlatot, a leányvállalat megvásárlására. A témával foglalkozó múlt heti újságcikkek az Orange francia mobilszolgáltatót is a potenciális vevőjelöltek között említették, a cég azonban cáfolta az értesüléseket.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin