Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Bing labdába se rúg Kínában

Dotkom

A Bing labdába se rúg Kínában

Több mint hetvenöt százalékra növelte a piaci részesedését Kína vezető keresőoldala a Baidu. A Google honlapján a keresések közel húsz, a Microsoft oldalán pedig mindössze 0,3 százalékát bonyolítják az ázsiai ország lakói.

A világon a legtöbben, 253 millióan Kínában használják a világhálót, az ország internetezőinek a megnyeréséért ádáz harcot vívnak az amerikai és az európai internetes cégek. A Google például évek óta próbálja a kínai kereső, a Baidu felhasználóit elcsábítani, a jelek szerint azonban a cég erőfeszítései nem jártak sikerrel.

A Google piaci részesedése 19,8 százalékra csökkent az ázsiai országban az előző negyedévben, ami egy százalékkal volt alacsonyabb az egy évvel korábbi értéknél, annak ellenére, hogy az keresőoldal felhasználói már szinte bármilyen zenét letölthetnek ingyen az amerikai cég honlapjáról.

A Baidu piaci részesedése az iResearch elemzőcég adatai szerint 75,7 százalék volt Kínában az előző három hónap során, ami 1,6 százalékkal nagyobb az egy évvel korábbi értéknél. A Google főleg a városi lakosság körében népszerű az ázsiai országban, de a nagyvárosokban élők közül is sokan csak az angol nyelvű keresésekre használják az oldalt.

A Microsoft közelmúltban indult keresőjének a Bingnek a részesedése az előző negyedévben 0,3 százalék volt a kínai piacon. A Bing felhasználóinak a számát a Yahoo-val kötött megállapodás sem fogja növelni, mivel a Yahoo kínai oldalát egy elektronikus kereskedelemmel foglalkozó vállalat az Alibaba Group üzemelteti, amivel az amerikai szoftvergyártónak még nem sikerült megállapodnia.

A Google piacvesztéséhez hozzájárulhatott, hogy a kínai kormány júniusban egy rövid ideig blokkolta az amerikai cég oldalát, mivel a keresések találatai között felnőtt tartalmakra mutató linkeket is megjelenített. A keresőjéről ismert cég azóta eleget tett a kínai kormány kérésének, és eltávolította a kifogásolt linkeket az oldalról, írja az IDG.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés