Connect with us

technokrata

130 millió bankkártya adatait lopta el egy férfi

Dotkom

130 millió bankkártya adatait lopta el egy férfi

Az Egyesült Államokban vádat emeltek egy férfi ellen, mert 130 millió hitel- és bankkártya adatait ellopta.

A hivatalos források szerint ez Amerika minden idők legnagyobb személyes adatokat érintő rablása. A 28 éves Albert Gonzalez és két meg nem nevezett orosz partnere bolthálózatok fizetési rendszerébe törtek be, a 7-Eleven kiskereskedelmi lánc is érintett. A vád szerint céljuk az adatok eladása volt a feketepiacon. Amennyiben bűnösnek találják, Gonzalez-re 20 év börtön vár a lopásért, és további 5 év, mert előre eltervezték. Emellett 250 ezer dollár büntetést kell fizetnie mindkét vád miatt.

Gonzalez egy komplikált, “SQL injection” nevezetű támadást hajtott végre, aminek a során a hacker által megadott adatbázis-kezelő parancsokat is végrehajtja a támadott program, állt az Igazságügyi Minisztérium közleményében. Az áldozatok között megtalálható volt a Heartland Payment Systems fizetési rendszer, a 7-Eleven, és a Hannaford Brothers szupermarket lánc. A megszerzett bankkártya adatokat kaliforniai, illinoisi, lett, holland, és ukrán szerverekre küldték tovább. Később az adatokat eladhatták volna, hogy azokkal vásárlásokat hajtsanak végre.

A hacker már eddig is előzetes letartóztatásban volt más vádak miatt, mivel betört egy amerikai étteremlánc hálózatába is. Az eset kapcsán ismét előtérbe kerülhetnek az amerikai fizetési rendszerek biztonsági hiányosságai, írta meg a BBC.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin