Connect with us

Hirdetés

technokrata

Gyűjtögetné a Telekomot a Buda-Cash

Dotkom

Gyűjtögetné a Telekomot a Buda-Cash

A Magyar Telekom negyedik negyedéves gyorsjelentése minden szinten a vártnál kedvezőbben alakult – írja a Buda-Cash Brókerház elemzése.

A társaság bevételei, valamint EBITDA-számai a korábban prognosztizáltnál valamivel kedvezőbbek lettek. A bevételek ugyan tovább mérséklődtek, viszont egyre kisebb a visszaesés üteme. Az 50 forintos osztalékkal számolva a részvény osztalékhozamának prémiuma a tízéves állampapír-piaci hozamhoz képest 1,5 százalékpont alatt van, ami nemzetközi szinten, valamint régiós összehasonlításban is még mindig alacsonynak számít (ugyanez a lengyel TPSA-nál 2,5 százalék, a Telefónica O2-nél 5 százalék, de a Deutsche Telekomnál is közel 4 százalék).

A jelenlegi árfolyamon a Magyar Telekom reálisan árazott a szektortársakhoz viszonyított mutatószámok alapján, míg a diszkontált osztalék alapú modell (DDM) szerint látható még valamelyest az alulértékeltség, azonban osztalékhozam alapján túlértékelt – írják. A cég ajánlása rövid távon továbbra is tartás, hosszabb távra felhalmozás, érdemes lehet a mostani szintek közelében óvatosan gyűjtögetni a papírt – írják.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés