Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jön az új mobilfrekvencia-pályázat – gyorsabb netet ígér a Vodafone

Dotkom

Jön az új mobilfrekvencia-pályázat – gyorsabb netet ígér a Vodafone

Teljes hálózatát modernizálja a Vodafone Magyarország, e fejlesztéssel a mobiltelefon társaság magyarországi befektetéseinek összértéke megközelíti az 1,5 milliárd eurót. Az nem derült ki, hogy a cég pontosan mennyit fordít erre a fejlesztésre.

Beck György, a Vodafone Magyarország elnök-vezérigazgatója lapunknak elmondta, hogy száz millió eurós fejlesztésről van szó, a forrást az anyacégtől kapták. (A Telenor korábban 200 millió eurós hálózatfejlesztést jelentett be). A Vodafone partnere ebben fejlesztésben a kínai Huawei cég lesz.

Beck hozzátette: 2007 októbere óta működnek együtt a Huaweijel, akkor a 3G hálózat megújítására szövetkeztek. A mostani fejlesztésnek köszönhetően jövő nyárra az ország 99 százalékán elérhető lesz majd a mostanihoz képest dupla sebességű mobil internet, 14Mbit/sec letöltési és 5 Mbit/sec feltöltési sebességgel.

Jelenleg a Vodafone mobilinternet lefedettsége 60 százalékos. A hálózatfejlesztés eredményeképp a Vodafone teljes hálózata 2G, 3G sőt már 4G (LET) képes lesz.

Fellegi Tamás,a fejlesztési tárca vezetője elmondta, hogy az a cég, amely infrastruktúrába fektet be, az azt jelzi, hogy a társaság elkötelezett az adott ország mellett. A miniszter bízik abban, hogy a szolgáltatások színvonala mellett alacsonyabb árakon juthatnak majd ahhoz az előfizetők. Fellegi bejelentette,hogy a kormányzat hamarosan kiírja a még meglévő 900-as frekvencia pályázatát. (Ezt a mobiltelefon társaságok jó ideje szorgalmazzák, ezzel ugyanis költséghatékonyabban lehetne lefedni a vidék egy részét, s ezáltal ott is biztosítható lenne a gyors mobilinternet.)



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés