Connect with us

Hirdetés

technokrata

Leépíthet, osztalékot csökkenthet a Magyar Telekom

Dotkom

Leépíthet, osztalékot csökkenthet a Magyar Telekom

Egy állam finanszírozása hosszú távon nem épülhet bizonyos szektorokra kivetett adókra – nyilatkozta a Napi Gazdaság hétfői számában Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója, aki szerint a legnagyobb probléma számukra a bizonytalanság.

A mostani nettó eredményük felét kitevő különadó 27 milliárdos összegét nem tudják napi kiadásokon megspórolni, várhatóan több területen vissza kell fogniuk a kiadásokat is, ami a magyar kkv-k alkotta beszállítói kört is negatívan érintheti. A fejlesztések visszafogása mélyíti a digitális szakadékot és Magyarország versenyképességének romlásához vezethet – véli Mettheisen. Hozzá kell nyúlni a beruházásokhoz, az osztalékhoz is – a jövő évi üzleti tervet várhatóan decemberben hagyja jóvá a cég igazgatósága.

Az elnök-vezérigazgató nem zárta ki a leépítéseket sem, de hangsúlyozta: az aláírt kollektív szerződéseket nem érinti ez a lépés.

Az elnök-vezérigazgató arra számít, hogy 2011-ben Magyarországon is megjelennek a 100 eurónál olcsóbb okostelefonok, ami hatással lesz a mobil-szélessávú piacra, és erre a társaságnak is fel kell készülnie. Az eladósodottság kérdéséről Mattheisen az nyilatkozta: vannak még tartalékok, de tudni kellene, hogy a különadó egyszeri lépésnek tekinthető, vagy tartós folyamat lesz-e.

Az interjú teljes terjedelmében a Napi Gazdaság hétfői számában és itt olvasható.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés